El Club Ciclista Amer denuncia el mal estat de les Vies Verdes a causa del temporal de neu

Asseguren que la ruta es troba 'intransitable' ja que hi ha vegetació caiguda 'cada 30 metres'

  • Els membres del club ciclista van documentar molta vegetació entorpint el pas © Jordi Àlamo
    Els membres del club ciclista van documentar molta vegetació entorpint el pas © Jordi Àlamo
  • Vegetació caiguda al mig del vial a la ruta del Carrilet © Jordi Àlamo
    Vegetació caiguda al mig del vial a la ruta del Carrilet © Jordi Àlamo
Els membres del Club Amer Hipra van intentar diumenge fer una sortida per la ruta del Carrilet compresa entre Salt i Olot al seu pas pel municipi d'Amer. Segons explica avui un dels seus membres, Jordi Àlamo, la ruta ha esdevingut 'intransitable' en gran part del seu recorregut ja que 'cada 30 metres' l'usuari topa amb vegetació caiguda al mig del vial fruit del temporal de neu del passat dilluns. Des del club adverteixen a través de la seva web la perillositat del recorregut i aconsellen als ciclistes anar amb molt de compte si tenen decidit utilitzar aquella ruta.

Ruta del Carrilet

Aquest traçat de 57 quilòmetres travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. La Ruta del Carrilet Olot-Girona té un suau pendent des d'Olot (440 m) fins a Girona (70 m) i el seu punt més alt se situa al coll d'en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. El recorregut, apte per a vianants i bicicletes, es troba en molt bon estat i ha estat condicionat amb nous ponts, baranes i senyalització.

La Ruta del Carrilet travessa paratges de gran importància paisatgística, ecològica i cultural. S'inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa i, sempre seguint el recorregut de l'antic tren de via estreta, arriba fins a la vall del Ter i les deveses de Salt i Girona. La via que antigament unia la Garrotxa i el Gironès permet ara conèixer els recursos naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el castell d'Hostoles i els nuclis urbans d'Anglès, Sant Feliu de Pallerols i Girona, entre altres. Espais com les deveses de Salt o de Girona s'integren així mateix en aquesta ruta, que transcorre pròxima al Ter en el seu darrer tram i permet observar els aprofitaments que s'han fet dels recursos hidràulics del riu.