Espadalé qualifica de lamentable l'assalt a la Cambra de Comerç

Els Mossos d'Esquadra obren una investigació arran dels enfrontaments, que van acabar amb quatre policies ferits

El president de la Cambra de Comerç ha apel·lat "al seny" per intentar que incidents com el d'ahir no es tornin a repetir. "Tothom és lliure de manifestar-se, però és lamentable que ataquin les persones i els llocs", ha dit Espadalé, en referència als enfrontaments que es van viure a l'entrada de la seu.

Durant la manifestació alternativa del 14-N, diversos dels participants van destrossar l'entrada de la Cambra de Comerç. Els manifestants -alguns, encaputxats- van intentar ocupar l'edifici, i van llançar petards, pintura i escombraries a la façana i a l'interior. Arran d'això, una caporal dels Mossos d'Esquadra va quedar ferida a la mà (amb un tall que li va fer un vidre trencat) i tres agents més van patir contusions diverses.

"Estem d'acord amb el dret a la vaga, però no amb actes de violència", ha assegurat el president de la Cambra. "Crec que això ens torna a fer mal, perquè no hauria de ser, tot i que sempre hi ha desaprensius que són difícils de controlar", ha reflexionat Domènec Espadalé. I hi ha afegit: "Entenc el dret a manifestar-se, però no ho accepto".

Aquest matí, dos operaris estaven canviant la porta d'entrada a la Cambra de Comerç, mentre a la façana i al carrer encara eren visibles les restes de pintura. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació arran dels aldarulls, i treballen per identificar els qui van irrompre de manera violenta a la Cambra de Comerç. De moment, però, la institució encara no ha decidit si presentarà o no denúncia.