Quatre mossos ferits en una manifestació que ha congregat un miler de persones a Girona

Els manifestants han destrossat l'entrada de la Cambra de Comerç i hi han llançat petards, pintura i escombraries

"Guerra social contra les forces del capital", "Ni un pas enrere! Vaga general" o "Que la crisi la paguin els rics". Són algunes de les consignes que s'han deixat sentir durant la manifestació alternativa a Girona amb motiu del 14-N, que ha congregat més d'un miler de manifestants.

La marxa la convocava el col·lectiu Alcarrer!(Xarxa de lluita per la transformació social al Gironès), una plataforma que entre d'altres aplega la CGT, l'Assamblea Autoritària, Endavant (OSAN) o el SEPC. La manifestació ha sortit des de plaça del Lleó, ha enfilat el carrer Migdia fins a la Creu, ha baixat per carretera Barcelona i ha anat a buscar la Gran Via Jaume I, per acabar a la plaça de la Independència.

Durant el recorregut, els concentrats s'han anat aturat en diversos llocs per llegir-hi trossos del manifest. L'escrit fa una crida a la ciutadania a oposar-se als rescats d'Europa i critica que la política de retallades i reformes ha conduït a una situació "d'emergència social".

Al llarg de la manifestació, que ha durat unes dues hores, diversos encaputxats han fet graffittis, han enganxat cartells i han empastifat amb pintura i ous diverses oficines bancàries, com ara 'La Caixa', Unnim o el BBVA. 'Prou desnonaments', 'Lladres' o 'Guerra social' són algunes de les frases que han deixat a les façanes dels edificis.

Abans no passessin els manifestants, els Mossos d'Esquadra s'afanyaven a avisar els comerciants i botiguers de la zona, demanant-los que abaixessin les persianes dels establiments.

Ha estat davant la Cambra de Comerç, però, on la tensió entre els manifestants i la policia s'ha desfermat. Un grup de concentrats ha entrat en massa a l'edifici, i han colpejat els pocs agents dels mossos que aleshores hi havia a l'entrada, i que els ho intentaven impedir.

Pintura, petards i escombraries a la Cambra de Comerç

Els manifestants, entre els quals alguns encaputxats, han trencat els vidres de la porta i han tirat pintura, petards i escombraries a l'entrada. Fins i tot, tres o quatre han intentat arrencar una paperera del carrer per llançar-la a l'interior, però no se n'han sortit.

Arran de tot això, quatre Mossos d'Esquadra han resultat ferits. Una caporal té una ferida a la mà -que li ha fet un vidre trencat- i tres agents més, contusions diverses. A més, un dels petards que han tirat contra l'entrada de la Cambra ha esclatat al costat d'un dels agents, després de rebotar-li al pit.
 
 
Els agents que es trobaven a la Cambra de Comerç han rebut suport de més mossos uniformats, i també d'una quinzena d'ARRO que han desplegat un cordó policial a l'exterior. Mentre això passava, alguns manifestants han colpejat les furgonetes, han insultat diversos mossos que anaven de paisà i hi ha hagut moments de tensió entre uns i altres.

Els anticapitalistes han llegit el manifest davant la seu de la Cambra de Comerç, en protesta per les declaracions que ara fa una setmana va fer el seu president, Domènec Espadalé, dient als treballadors que s'havien d'acostumar a "treballar més i cobrar menys".

Després, els manifestants han continuat la manifestació, seguits de prop per les furgones dels ARRO. La marxa s'ha acabat a la plaça Independència, on s'ha dissolt quan passaven pocs minuts de les dues de la tarda.

VÍDEO: ACN