Les reserves pel túnel del vent d'Empúriabrava 'han volat' cinc dies abans d'inaugurar-se

La instal·lació, que obrirà el pròxim 20 de novembre, preveu tenir una demanda de 60.000 persones per any

Aquest simulador de caiguda lliure, de nom 'Windoor Real Fly', obrirà en plena crisi econòmica. El negoci, però, arrenca amb molt bon peu tal com demostra el gran interès que ja ha suscitat i sense estar encara inaugurat. "Tenim bloquejats el sistema de reserves i els canals de venda", assenyalava aquest matí Baldrich, que afegia que "s'obrirà tantes hores com faci falta". La instal·lació estarà oberta inicialment unes hores a la tarda i durant tot el dia el cap de setmana però s'ampliarà tan aviat com es cregui necessari.

Una de les raons que expliquen aquest interès és que feia molts anys que es demanava poder disposar d'un túnel del vent a tocar del centre de paracaigudisme, una zona de salts de referència a nivell internacional. Per als professionals, aquesta instal·lació els representa una gran eina per poder entrenar-se i practicar les figures que després repetiran a l'aire lliure a 4.000 metres d'alçada.

El segon més gran d'Europa

Només hi un altre punt a tot el món i es troba a Estats Units amb aquestes dues instal·lacions juntes. Per mides, és el segon que existeix a Europa, juntament amb el que hi ha a Praga amb les mateixes dimensions. De fet, aquest ha servit de model per al d'Empuriabrava. La tecnologia és txeca i el finançament -uns 8 MEUR- és d'un grup d'inversors rus, Freezona. Ara bé, la construcció, direcció i gestió del servei serà catalana.

La potència s'aconsegueix a través d'uns ventiladors capaços de generar una velocitat de fins a 300 quilòmetres per hora passant de 0 a 290 en deu segons. Es pot regular en funció de cada usuari i nivell i hi caben un màxim de set persones. "No és gens arriscat i des del primer moment ja sents que pots volar", explica Baldrich, que ho recomana a tothom, especialment a aquells que tenen aprensió a les altures i no es veuen capaços de tirar-se en paracaigudes. Un cop finalitzat, et donen un USB amb les imatges perquè te les emportis de record.
 

 
"Volar com un ocell"

La sensació és de "volar com un ocell", expliquen els que ja ho han provat, com és el cas de l'actriu Macarena Gómez. Coneguda per participar en sèries com 'La que se avecina', reconeix estar "enganxada" al túnel de vent des que es va posar en marxa en fase de proves. Té el títol de paracaigudista i s'ha convertit en una de les cares conegudes per promocionar aquesta atracció de l'Alt Empordà.

També s'ha buscat potenciar la part lúdica. El túnel és de vidre i està situat en una zona de bar, on els clients poden veure com els professionals fan piruetes mentre prenen alguna cosa. L'edifici fa 23 metres d'alt i la façana també és de vidre.

Un revulsiu per a la zona

A dia d'avui, ja es parla d'una inversió total que supera els 9 MEUR i de la creació de 25 llocs de treball i uns 35 més en breu. Els seus impulsors, calculen que poden tenir un total de 60.000 visitants per any i un promig de 5.000 hores de vol anuals, a raó d'unes 15 hores diàries. El 70% de les hores de vol aniran destinades sobretot al sector professional -una hora de vol val 740 euros- i podran utilitza-lo acompanyats dels seus instructors o dels del centre. Per al públic en general, que suposarà un 30-40% dels usuaris totals, podran volar durant dos minuts per valor de 54 euros. Això inclou l'equip necessari, la formació com a principiants i un monitor que l'acompanyarà en tot moment del vol.

I el projecte no s'acaba aquí perquè queda espai per "fer-hi més coses". Sense avançar de què es tractarà, Baldrich ha dit que tenen pensada una nova atracció, que també serà pionera i que anirà dirigida a un públic jove. La idea, ha dit, és fer d'aquesta zona una mena de "petit parc temàtic de l'adrenalina". Fins d'aquí a un any, però, no està previst que s'anuncïi.