3.180 persones continuen sense subministrament elèctric al Gironès, la Selva, el Baix Empordà i el Maresme

Ahir a la tarda eren 100.000 els abonats sense servei

La major afectació en el servei es concentra aquest dilluns a la comarca de la Selva, on encara hi ha set municipis i unes 1.165 persones afectades. La segueixen per gruix d'afectació, la comarca del Baix Empordà, amb 486 clients afectats; i el Gironès, on hi continuen havent-hi deu municipis petits sense llum i prop de 400 persones més afectades. Finalment al Maresme, les afectacions per la nevada mantenen sense subministrament elèctric a 630 persones de dos municipis. Tot segons dades de Protecció Civil.

A quarts de dues d'aquesta matinada, Endesa ha pogut restablir plenament el servei als municipis de la Costa Brava com Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro (Baix Empordà), Lloret de Mar o Tossa de Mar (Selva), entre d'altres, que es van quedar aquest diumenge a la tarda de nou sense llum en caure la línia d'alta tensió entre Tordera (Maresme) i Lloret de Mar (Selva). Solucionat aquest nou incident, la companyia continua destinant els seus recursos a les afectacions pel temporal en el subministrament elèctric al conjunt de les comarques gironines.

Pel que fa a aquestes afectacions, la companyia dóna aquest matí per 'pràcticament normalitzada' la situació afirmant que 'pràcticament la majoria' dels abonats de la zona ja tenen llum. Endesa assegura que una setmana després del temporal de neu, el nombre d'abonats afectats és de 'desenes', tractant-se bàsicament de masies aïllades i disperses per la demarcació de Girona, on els tècnics d'Endesa 'tenen encara certes dificultats per accedir-hi'.

La companyia assegura que ara per ara no està en condicions de poder preveure quan podrà solucionar aquestes avaries 'disperses' i que els treballs podrien donar-se per finalitzats al llarg del dia d'avui o necessitar encara un parell o tres de dies per solucionar-ho.