Ingressa a presó un jove que va atracar a punta de ganivet la dependenta d'una empresa

El jove va anar al lloc amb l'excusa de demanar un pressupost

L'atracament va tenir lloc divendres passat al matí. Cap a dos quarts de dotze, un jove de 22 anys va entrar a l'empresa on treballa la víctima, que es dedica a fer tancaments d'alumini. Feia un mes, el lladre ja hi havia anat a encarregar un pressupost per posar uns vidres.

El jove li va demanar còpies del pressupost, la dependenta els hi va entregar i ell va marxar. Poca estona després, però, va tornar a entrar a la botiga i -aquest cop de manera insistent- li va demanar que li calculés un altre pressupost, i que li donés en aquell moment.

Quan la dona va anar fins a l'ordinador per fer els càlculs i imprimir la comanda, el jove li havia arreplegat el mòbil i s'havia tret una navalla d'entre la roba. Sense deixar-la d'amenaçar, el lladre li va exigir que li donés la bossa de mà. Després d'arreplegar-li 150 euros en efectiu i el telèfon (valorat en uns 600 euros) el noi va marxar corrents.

La dependenta va avisar de seguida el seu marit i li va dir que l'havien atracada. L'home va anar fins a l'empresa i, pels voltants de les tres de la tarda, tots dos van sortir per denunciar el robatori. Va ser aleshores, mentre anaven pel carrer, quan la dona va veure el lladre -acompanyat de dos individus- anant cap a una casa abandonada que hi ha en un dels canals d'Empuriabrava.

La dona va avisar els Mossos d'Esquadra i una patrulla va anar fins a la zona. Els agents van envoltar tant la casa com els patis que hi ha a l'indret, per evitar que el lladre s'escapés. Després, van entrar a l'habitatge, que té les portes esbotzades i els vidres de les finestres trencats.

En una de les habitacions, els agents hi van trobar el lladre. Quan el van escorcollar, el jove duia en una butxaca el telèfon mòbil que havia robat aquell mateix matí. El lladre, Anouar B., té 22 anys, és de procedència marroquina i viu a Salt (Gironès).

El jove té antecedents per fets similars. El detingut va passar diumenge a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres. Després de prendre-li declaració, el jutge el va enviar a la presó.