Enxampen un lladre que es delata al dur el perfum de dona que havia robat en una casa de Portbou

L'home va forçar una finestra per endur-se diversos objectes i joies

Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració d’agents del Cos Nacional de Policia, van detenir el passat 24 d’abril un home de 44 anys, de nacionalitat libanesa i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força a interior d’habitatge.

El passat dissabte, pels volts de les 20:10 hores, els Mossos van rebre l’avís que un individu tafanejava a través de les finestres de diversos domicilis de Portbou (Alt Empordà), la qual cosa va alertar els veïns. Poc després, una patrulla va localitzar l’home i als agents els va cridar l’atenció que desprenia una forta olor de perfum de dona. Un cop identificat, el va deixar anar atès que no constava res contra ell ni portava cap objecte sospitós.

Sobre les 22 hores, va arribar l’avís de la comissió d’un robatori amb força en un domicili del passatge Renfe de la localitat. La patrulla va comprovar que havien forçat una persiana per accedir a l’interior, d’on havien sostret diverses joies, diners i un perfum de dona. Aquest detall va fer sospitar als agents que l’identificat anteriorment podia tenir alguna relació amb el robatori.

Quan els mossos es disposaven a efectuar la recerca, vàries persones que estaven fora del domicili saquejat se’ls van acostar i es van identificar com a membres del Cos Nacional de Policia. Aquests, que estaven fora de servei, es van oferir per ajudar a localitzar el sospitós.

Mitja hora més tard, el dispositiu policial va permetre localitzar-lo. En el moment de la seva detenció duia cinc rellotges, un polsera, un clauer, un encenedor, un rosari, tres cadenes, quatre jocs d’arracades, tres anells i sis medalles. Els agents van comprovar que alguns d’aquests objectes els acabava de sostreure de l’interior del pis. També van constatar que encara desprenia l’olor del perfum que l’havia delatat.

El detingut, sense antecedents, va passar el dia 25 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.