El Parc Natural de Cap de Creus promourà accions educatives i de voluntariat

El document presenta 18 actuacions a realitzar entre 2021 i 2023

El Parc Natural de Cap de Creus ha enllestit el seu Pla estratègic d'educació i voluntariat ambiental pel període 2021-2023. El document s'emmarca en l'Estratègia de patrimoni natural i biodiversitat de Catalunya, que recull la necessitat d'ampliar la "conscienciació" de les persones en relació amb el patrimoni natural i la biodiversitat i augmentar la "participació individual i col•lectiva en la seva conservació".

En aquest sentit, el pla defineix les estratègies per incloure accions que promoguin els dos àmbits en la gestió del Parc i els seus plans anuals i inclou un total de 18 actuacions a desenvolupar en tres anys. Entre elles, la creació d'un projecte educatiu que generi "pertinença" al parc, la realització de nous recursos pedagògics i el disseny d'un programa de formació per a oficines d'informació i el sector turístic. També s'engegarà una campanya de promoció del voluntariat, es consolidarà la Taula del Voluntariat i se'n crearà una de nova amb agents promotors d'activitats d'educació ambiental.

D'altra banda, es promourà la creació de sinèrgies entre el Parc i altres administracions o museus locals per l'ús d'equipaments i es realitzaran jornades d'intercanvi entre agents locals. A més, es milloraran els equipaments existents i es revisarà la cartellera i el material divulgatiu dels punts d'informació i itineraris del Parc.

Amb el document, el Parc Natural de Cap de Creus se suma als de l'Alt Pirineu, el Cadí-Moixeró o el de les capçaleres del Ter i del Freser