Sis detinguts en una setmana per robar en pisos i apartaments de Platja d'Aro

La Policia Local també va arrestar un conductor sense permís que es va donar a la fuga

Set detinguts en tan sols una setmana de diferència (en concret, entre el 15 i el 23 d'abril). I la gran majoria, per robatoris amb força –o temptatives- a interior de domicili.

Segons informa la Policia Local de Platja d'Aro, el primer detingut es va fer el 15 d'abril. Una patrulla va aturar un vehicle, perquè sospitava que el conductor –a qui ja coneixien- no tenia el permís de conduir. Quan els agents es van acostar a la finestra del vehicle, l'infractor va accelerar de cop, va fugir del lloc i va protagonitzar una persecució pels carrers interiors del poble.

L'home conduïa de manera temerària i a gran velocitat. La fugida, però, se li va estroncar quan va entrar en un carrer sense sortida. Els agents el van detenir per desobediència greu i el van denunciar per conduir sense carnet i, a més, de manera temerària. L'infractor ja és un vell conegut de la policia, perquè acumula nombrosos antecedents per violència de gènere.

Amb un tall al peu

L'endemà, la Policia Local va rebre la trucada d'una veïna alertant-los que uns lladres estaven robant en un pis proper. La dona va veure com estaven carregant un televisor en un cotxe i, com que sabia que no eren els propietaris, va decidir alertar a comissaria. Les seves sospites es van confirmar quan els policies, en arribar al lloc, van veure com havien forçat una de les obertures, al pis hi havia vidres trencats i tot l'interior estava remogut.

Després de recollir la descripció dels sospitosos, les patrulles van muntar diferents controls i, al cap de pocs minuts, van poder identificar un dels lladres. Era un home que conduïa descalç, coincidia plenament amb la descripció que els havien donat i tenia un tall al peu que sagnava.

I per si no n'hi hagués prou, casualment la dona que havia trucat a la policia va trobar-se també amb el control i va identificar el sospitós sense cap mena de dubte. La Policia Local va introduir les dades del vehicle del lladre al sistema i, gràcies a les càmeres lectores de matrícules, va poder-ne rastrejar la trajectòria que havia fet a Platja d'Aro i situar-lo al lloc del robatori. Per això, van arrestar el sospitós per un delicte de robatori amb força.

Tres de cop

El 17 d'abril, la Policia Local va detenir tres albanesos a qui un veí havia sorprès intentant entrar en un domicili proper al seu. L'home es va encarar amb els lladres i aquests van acabar fugint del lloc. Gràcies a la trucada d'aquest testimoni, i a la descripció que va donar dels sospitosos, la Policia Local els va poder interceptar en un control poc després.

Mentre feien comprovacions, a més, els agents van veure com la documentació del cotxe era falsa i que constava a nom d'un tercer que no tenia res a veure amb ells. Per això, els agents van detenir els tres albanesos per temptativa de robatori amb força interior de domicili, falsificació de document públic i usurpació de l'estat civil.

Amagat a l'interior

L'última de les actuacions, on la policia va detenir dos lladres més, va tenir lloc la matinada del 23 d'abril. En aquest cas, els dos arrestats van entrar en un pis del nucli de Platja d'Aro. Diversos veïns, alertats per la fressa, van avisar la Policia Local i quan la patrulla va arribar al lloc, va veure una dona que s'intentava amagar en una zona boscosa propera.

Els policies van aturar-la i ella els va explicar que estava fent guàrdia mentre la seva parella robava en un pis. La dona els va explicar, a més, que havia entrat pel balcó en un apartament situat al primer pis del bloc. Quan els agents hi van entrar, a dins es van trobar el sospitós amagat. Els dos detinguts tenien diferents eines, que l'home havia fet servir per forçar la persiana i els accessos al pis.