Arbúcies destinarà 662.000 euros a les reparacions del Gloria

El consistori invertirà mig milió d'euros en el nou centre de divulgació del Vescomtat de Cabrera

L'Ajuntament d'Arbúcies (Selva) destinarà una partida de 662.000 euros per a reparar les destrosses del temporal Gloria al municipi. Així s'ha aprovat aquest dimecres en el plenari en què el consistori ha donat llum verda als pressupostos del 2021. En aquesta partida destinada al Gloria es faran arranjaments d'esllavissades i esvorancs i es reconstruiran murs, voreres i esculleres que el temporal va malmetre. La despesa del temporal al municipi ascendia a 1,8 milions d'euros. A més, l'Ajuntament ha aprovat destinar 536.000 euros en la construcció del nou centre de divulgació del vescomtat de Cabrera.

Aquest projecte compta amb un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i té per objectiu generar una proposta cultural a partir de rutes i altres productes turístics al voltant del llegat patrimonial del vescomtat de Cabrera i del castell de Montsoriu.

Dins del capítol d'inversions també s'hi inclouen 236.000 euros per millorar el Museu Etnològic del Montseny. Aquestes obres implicaran la renovació museogràfica de les diferents sales i espais de la segona planta de l'equipament. Per altra banda, l'Ajuntament d'Arbúcies invertirà 250.000 euros en energies renovables. Es tracta de projectes de biomassa forestal i la implementació de l'energia solar en els edificis municipals.

Les inversions d'aquest 2021 de l'Ajuntament d'Arbúcies arriben als 2,5 milions d'euros dins d'un pressupost total de 10,25 milions. 820.000 euros del total es destinaran a amortitzar el deute de l'Ajuntament.