Concentració a Salt en suport a les víctimes de l'incendi de Cassà de la Selva

L'Espai Antiracista assegura que la gent no ocupa cases "per 'hobby o per esport"

Una quinzena de persones s'ha concentrat aquest dimecres al matí a la plaça de la Llibertat de Salt (Gironès) en suport a les víctimes de l'incendi de Cassà de la Selva (Gironès) en què dues persones van perdre-hi la vida.

La mobilització estava organitzada per l'Espai Antiracista Girona-Salt i en ella han llegit un manifest en què han assegurat que la gent no ocupa les cases "per 'hobby' o per esport", sinó que ho fa per necessitat. "Tenir un habitatge digne no és tenir quatre parets", afirmen els manifestants.

A més, han recordat que la majoria de les famílies que viuen en aquesta situació no tenen els subministres bàsics de llum, aigua o gas i per això cada dia han d'anar a buscar aigua per qualsevol cosa. La plataforma assegura que estan "farts de ser assenyalats com els causants dels problemes", quan en realitat consideren que en són les "víctimes més flagrants".

Consideren que les víctimes de l'incendi de Cassà de la Selva són "víctimes d'una injustícia" i ho comparen amb l'incendi que també es va produir en una nau ocupada a Badalona. "No podem viure sense subministraments", afirmen els membres de l'Espai Antiracista.

Per això demanen a les administracions que se centrin en ajudar a les persones i confien que les víctimes serveixin "per encendre l'espurna d'una lluita que no acabarà fins que no sigui una victòria". Per començar aquesta lluita, la quinzena de persones que s'ha concentrat aquest dimecres a la plaça de la Llibertat de Salt s'ha desplaçat fins a l'Ajuntament de Salt, on han fet públiques les seves reclamacions per aconseguir "un habitatge digne".