Corbacho diu que els municipis amb més immigració han de rebre més recursos econòmics

El municipi de Salt és un dels que té un índex més elevat de nouvinguts

Per Corbacho, quan s'acaben les beques de menjador en una escola, aquest problema no es pot atribuir a 'l'últim en arribar', sinó que cal posar més mitjans per atendre la situació d'un centre que té una singularitat especial. En aquests moments, diu, el fet que els ajuntaments tinguin recursos limitats fa que siguin els primers en patir les conseqüències de l'increment de la immigració.

Segons el ministre de Treball i Immigració, la solució a la crisi actual no passa per baixar salaris, ja que des d'Europa no es pot competir amb els salaris de molts països. Corbacho ha dit que s'ha d'apostar per la competitivitat i en el cas d'Espanya, a més, aconseguir un canvi en la cultura empresarial perquè les inversions en I+D no vinguin només de sector públic, sinó també del sector privat, especialment en èpoques de beneficis.

Corbacho s'ha referit també al diàleg social. Segons ha dit, confia que a finals d'abril hi haurà un acord ampli a l'entorn del document de referència que es va signar el passat mes de febrer. El ministre ha elogiat el paper que els sindicats han jugat en el moment de crisi i n'ha destacat la capacitat de diàleg i concertació que han tingut per evitar que, malgrat les dificultats de la situació econòmica, la pèrdua de llocs de treball dels últims dos anys no s'hagi traduït en conflictes i confrontacions.

També ha parlat del sistema de pensions, del qual n'ha defensat el model i les propostes de canvi per atendre el creixement de població depenent que es calcula que hi haurà l'any 2030. En l'entrevista s'ha referit alhora a l'economia submergida i a la necessitat de fer-la aflorar fent desparèixer els paradisos fiscals i actuant, a nivell d'inspecció, contra aquells que fan competència deslleial i no contribueixen al manteniment de la societat del benestar.

Segons ha dit, durant l'any 2009 s'han fet unes 224.000 inspeccions, que han fet que 49.000 persones que estaven en l'economia submergida ara estiguin inscrits a la seguretat social i que això hagi reportat a les arques públiques cap a 1.000 milions d'euros. Aquest any 2010, aquesta tasca d'inspecció tindrà continuïtat a través de la coordinació entre la Seguretat Social, la Inspecció de Treball i l'Agència Tributària, ha avançat.