Tres detinguts per tenir 588 plantes de marihuana dins un pis de Girona

També se'ls acusa de frau elèctric al tenir la llum punxada

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 14 d’abril a Girona, tres homes d’entre 31 i 49 anys, de nacionalitat espanyola i gambiana, veïns de Salt i Girona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A finals del mes d’octubre i gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos d’aquesta comissaria van tenir coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana situada al soterrani d’un bloc de pisos del carrer Josep Maria Pagès i Vicenç de la població de Girona.

Després de les indagacions efectuades per la Unitat d’Investigació, es va constatar que hi havia una connexió elèctrica manipulada que anava des dels comptadors del bloc fins a un annex situat al pàrquing. A més, s’observava un aparell d’aire condicionat i tancaments que no semblaven de l’obra inicial.

La companyia elèctrica que va inspeccionar els comptadors del bloc va observar una clara manipulació de la instal·lació compatible amb l’existència d’un cultiu indoor de marihuana.

El matí del 14 d’abril, els agents d’investigació, van accedir a l’esmentat annex, un cop a l’interior es va localitzar una plantació a ple rendiment, on es van trobar 588 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement, 2,5 quilograms de cabdells preparats per la venda, juntament amb tota la instal·lació i aparells necessaris per facilitar el cultiu de la marihuana.

Els mossos van detenir els tres homes que es trobaven en aquell moment dins la plantació. Els detinguts, dos d’ells  amb antecedents, van passar el dia 15 del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.