Palamós suspèn la Fira de Sant Jordi per la falta de llibreters i floristes interessats

La majoria de peticions per tenir una parada eren d'entitats del tercer sector

L'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) ha decidit anul·lar la Fira de Sant Jordi perquè només hi havia una petició de llibreters i floristes per tenir una parada durant la diada. Com que Palamós és un municipi de més de 5.000 habitants, el Procicat estableix que només poden participar-hi els professionals vinculats a la festa popular (llibreters, editors i floristes), però n'exclou les entitats del tercer sector.

Precisament aquest últim col·lectiu és el que més interès havia anunciat a l'Ajuntament de Palamós per tenir una parada durant la diada. Fins a 24 entitats i associacions havien presentat una sol·licitud a l'Ajuntament, però el consistori les ha desestimat en compliment a la normativa marcada pel Govern.

Des de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palamós havien començat a treballar en noves ubicacions per instal·lar la Fira de Sant Jordi per tal de garantir les mesures sanitàries. El consistori preveia canviar el lloc per estar en un espai perimetral amb control d'accés i sortida al públic i només una direcció. Finalment, però, aquest projecte es quedarà en un calaix per la falta d'interès de llibreters i floristes de tenir una parada per la diada al municipi. L'Ajuntament ja ha comunicat a tots els sol·licitants que no hi hauria Fira de Sant Jordi aquest 2021.