Denuncien a Albons la conductora d'una furgoneta que transportava vuit passatgers sense autorització

No portava ni la targeta de transports ni el permís específic

Els Mossos d’Esquadra van denunciar el dia 8 d’abril una dona per realitzar transport de viatgers amb vehicle, sense disposar de la corresponent autorització. La tarda del mateix dia agents de trànsit van fer un control de transport de viatgers a la carretera C-66, al punt quilomètric 66, dins el terme municipal d’Albons (Baix Empordà). Pels volts de les 15.30 hores van aturar una furgoneta que anava ocupada per la conductora i vuit viatgers.

Quan els policies van comprovar la documentació de la furgoneta van veure que no disposava de la corresponent autorització de transport VTC (vehicle de lloguer amb conductor), ni tampoc tenia l’autorització específica per fer transport públic de viatgers d’ús especial amb reiteració d’itinerari, calendari i horari.

La conductora només disposava d’un contracte administratiu privat signat entre les parts com a document acreditatiu per fer el trajecte. Pel què fa referència a la targeta de transport VTC, tampoc estava vigent, ja que encara estava en tràmit de canvi de nom.

Davant les evidències els mossos van interposar dues denúncies per infringir la normativa de transports de viatgers per carretera: una per manca de targeta de transports VTC i l’altre per manca d’autorització específica. El total de les denúncies ascendeix a uns 8.000 euros, ja que es tracta de dues infraccions molt greus.

Els Mossos d’Esquadra realitzen periòdicament controls de transports de viatgers per detectar possibles irregularitats i garantir la seguretat d’aquests transports. Aquests controls també ajuden a disminuir o eradicar l’intrusisme en aquesta activitat.