Figueres celebra el 75è aniversari del Museu de l'Empordà amb un llibre i diversos actes

També es commemoraran els 50 anys de la seva ubicació a la Rambla

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) commemorarà el 75è aniversari de la fundació del Museu de l'Empordà i els 50 anys de la seva ubicació a la Rambla amb la publicació del llibre 'Museu de l'Empordà. Essencials' i diversos actes que s'organitzaran al llarg d'aquest any. La publicació recull les obres més emblemàtiques de la col•lecció del museu.

D'altra banda, s'ha organitzat una taula rodona per repassar la història de l'equipament. Hi participaran Josep Maria Joan Rosa –actual director del Museu del Joguet-, Alicia Viñas –que va dirigir el museu durant més de 20 anys- , Anna Capella, que també va dirigir la institució fins al 2014, i l'actual director, Eduard Bech. També se celebraran diferents actes relacionats amb esdeveniments de la ciutat, com ara un espectacle en el marc del festival 'Figueres es mou', i activitats relacionades amb la resta d'equipaments culturals de la ciutat, com clubs de lectura.

A més, s'ha presentat un campanya de comunicació per fer-ho visible i celebrar el doble aniversari. Per això, s'han dissenyat diversos elements que es podran veure per la ciutat i la comarca, a més de les xarxes socials. La campanya vol posar en relació a persones de la ciutat i de la comarca amb peces de la col·lecció del museu.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha destacat durant la presentació de la campanya que l'equipament continua "creixent" any rere any amb noves adquisicions, dipòsits, donacions i compres. L'alcaldessa, Agnès Lladó, per la seva banda, ha afirmat que el museu ha de continuar treballant per "convertir-se en la institució de referència que tots volem".