Martí Gironell torna amb una nova novel·la històrica; 'L'últim abat'

L'autor ens trasllada a la convulsa època que va viure Pere Frigola, últim abat de Sant Benet

"–És... —i va fer una pausa en què va sentir el cor que li bategava com un timbal—. És... és mort? —va gosar preguntar finalment un trasbalsat novici que havia entrat a la cambra. Els rínxols rogencs que encara li saltironejaven pel front contrasta- ven amb la pal·lidesa de la seva fesomia, esquitxada capriciosament per un estol de pigues.
—Sí —li va respondre ras i curt el prior, que vetllava l’abat, ja difunt.
—Ha... ha patit molt? —va voler saber el noi, que encara panteixava, fruit de la correguda que havia hagut de fer i de la tensió del moment.
"

D'aquesta manera comença la quarta novel·la de Martí Gironell; 'L'últim abat', una historia èpica. 'L'últim abat' permet reviure les tradicions, l'art, el món del vi, la gastronomia, les relacions i els interessos enfrontats en un moment convuls per a Catalunya. Gironell retrata els estralls de la corrupció en la política i en l'Església a la segona meitat del segle XVI, sense oblidar el paper que van tenir-hi els habitants dels pobles, escanyats per les dues institucions. Amb tot, l'autor ens situa just en el moment en què Sant Benet del Bages va oposar resistència al Rei de Castella.

Pots llegir el primer capítol del llibre descarregant-lo aquí. La novel·la sortirà a la venda el proper 15 de novembre.

L'autor

Martí Gironell (Besalú, 1971), escriptor i periodista, s’ha consolidat com a autor de novel·la històrica gràcies a la gran acollida de les seves obres entre els lectors. El seu debut novel·lístic, El pont dels jueus (Columna, 2007), es va convertir en un fenomen i s’ha traduït al castellà, l’italià, el portuguès i el polonès. La seva segona novel·la, 'La venjança del bandoler' (Columna/Planeta, 2008), va obtenir el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica.

'L’arqueòleg '(Columna/Suma, 2011) és la tercera novel·la de Gironell i està basada en les aventures del monjo de Montserrat Bonaventura Ubach. Ha estat traduïda també a l’italià, el polonès i el portuguès. A més de la seva obra com a novel·lista, ha publicat La ciutat dels somriures. 'Històries de supervivència a Bombai' (2005). Col·labora com a articulista a El Punt Avui i amb altres mitjans.