Denuncien una tercera barraca de les Fires de Girona per vendre alcohol a un menor

El club de bàsquet Uni Girona lamenta "profundament" els fets i s'enfronta a una sanció d'entre 150 a 300 euros

Des del club Uni Girona han assegurat que van prendre totes les mesures i mecanismes de seguretat possibles perquè no succeïssin aquesta mena d'incidents. L'associació ja tenia previst tancar aquesta tarda i nit perquè coincidia amb un partit del club de bàsquet i no hi havia prou personal per mantenir la barraca oberta.

No obstant això, des de l'Ajuntament de Girona han ressaltat que tot i ser l'últim dia de Fires de Girona i també de les barraques, l'associació s'enfronta a una sanció d'entre 150 a 300 euros tal i com marca la normativa que regula la zona de la Copa i poden quedar excloses de dos a tres anys del sorteig per tornar a tenir barraca.

Aquest passat divendres, els Mossos també van comunicar que havien aixecat dues actes a les barraques de les associacions de veïns Torre de Taialà i del Club Bàsquet Sant Josep per vendre alcohol a menors. En aquest cas, les entitats es van reunir amb el consistori i van acordar que podien continuar l'activitat tot i que no podien vendre cap tipus d'alcohol.

Precedents l'any passat

L'any passat, l'ajuntament també va detectar tres casos similars. Es tractava de la barraca de l'Atletisme Girona, la del GEiEG i la del sindicat UGT. En el cas de les dues primeres, les entitats va demanar disculpes públicament i va poder obrir de nou, això sí, sense vendre alcohol. En el cas de la UGT, el sindicat va recórrer la decisió de l'ajuntament i les dues parts no van arribar a cap acord. L'ajuntament va fer tancar la barraca.