Denunciades dues barraques de les Fires de Girona per vendre alcohol a menors

AAVV de Taialà i al bàsquet Sant Josep continuar amb l'activitat però no podran dispensar begudes alcohòliques

En un comunicat conjunt, les entitats "lamenten profundament" els fets ocorreguts i reconeixen que comparteixen amb l'ajuntament el "combat contra l'eradicació de pràctiques nocives per a la salut dels nostres adolescents".

Un cop els Mossos d'Esquadra han aixecat l'acta d'inspecció per venda d'alcohol a menors, ajuntament i entitats s'han trobat per avaluar sortides a aquesta situació. En aquest sentit, les entitats s'han compromès a "redoblar els esforços" per evitar que es tornin a produir fets d'aquesta naturalesa. L'Ajuntament de Girona, a canvi, autoritza a reprendre l'activitat d'aquestes entitats durant el cap de setmana però no podran vendre alcohol de cap tipus.

La normativa específica que regula la zona de la Copa estipula que la venda d'alcohol a menors està considerada una falta molt greu. Per aquests casos, les sancions van dels 150 als 300 euros. A més, aquestes entitats poden quedar excloses de dos a tres anys del sorteig per tornar a tenir barraca.

Precedents l'any passat

L'any passat, l'ajuntament també va detectar tres casos similars. Es tractava de la barraca de l'Atletisme Girona, la del GEiEG i la del sindicat UGT. En el cas de les dues primeres, les entitats va demanar disculpes públicament i va poder obrir de nou, això sí, sense vendre alcohol. En el cas de la UGT, el sindicat va recórrer la decisió de l'ajuntament i les dues parts no van arribar a cap acord. L'ajuntament va fer tancar la barraca.