Dembélé i Dest s'exhibeixen amb França i els Estats Units

Els dos jugadors blaugranes viuen un gran estat de forma

Aquest cap de setmana torna el futbol de clubs després de l'aturada provocada pels compromisos internacionals. Sovint solen ser duels que preocupen a les entitats futbolístiques. El motiu és que farceixen el calendari amb més enfrontaments i aquest fet genera riscs de lesions. Però aquesta vegada, lluny de generar una nova problemàtica, ha estat una aturada fins i tot beneficiosa per al FC Barcelona. El motiu principal és que molts jugadors culers han vist com el bon camí que estan seguint a la Lliga també es reflecteix amb la selecció del seu país. Un gir de 180 graus que ha canviat l'estat d'ànim i la imatge que transmetia el club.

El bon rendiment que està oferint el Barça en aquest segon tram de la temporada el converteix en un equip aspirant a tot. De moment ja lidera els pronòstics com mostra Oddschecker, ara només falta rematar la feina i sumar algun títol important. Dos dels homes que han brillat amb el combinat nacional del seu país són Dest i Dembélé. Dos futbolistes joves i encara en fase de creixement esportiu que han sabut interioritzar de manera excel·lent el plantejament tàctic de Koeman. L'entrenador neerlandès està molt satisfet amb el seu rendiment i el seu bon estat de forma s'ha traslladat també a la selecció francesa i a la dels Estats Units.

Començant pel cas concret de Dembélé, una de les crítiques que més rebia amb relació al seu joc era la deficient presa de decisions que executava. El jugador era capaç d'iniciar una cursa de 50 metres i després errar la passada o la definició. Aquestes situacions frustraven de la mateixa manera als seguidors culers i als francesos. Un context que fins i tot va provocar que Dembélé abandonés el combinat nacional en algunes convocatòries. Però aquesta mateixa setmana hem pogut llegir a la premsa francesa titulars tan contundents com el següent: "Aquest és el Dembélé que volem". Aquests elogis s'expliquen per la seva bona actuació individual en el partit que va enfrontar als gals amb Kazakhstan.

L'atacant blaugrana suma 25 partits consecutius disputats sense patir una lesió. Una altra dada inèdita si tenim en compte la gran quantitat de problemes físics que ha sofert els darrers cursos. Una transformació diametral que s'explica per la confiança que Koeman ha dipositat en el jugador. Sens dubte, una magnífica herència en clau de futur culer.

Serginho Dest és l'altre jugador que ha sortit reforçat per la seva actuació individual amb els Estats Units. El lateral dret -que ja va anotar dos gols davant la Reial Societat- va aconseguir una diana espectacular en el partit davant Jamaica. Curiosament, el jugador va disputar el partit ocupant la posició de lateral esquerre, però aquest fet no va minvar la seva incidència amb relació al 4-1 final. El defensa va signar el passat estiu amb la disciplina del Barça. L'aclimatació a un club tan exigent com el FC Barcelona no sempre és fàcil, però sembla que el nord-americà està cremant etapes d'aprenentatge setmana rere setmana.

El paradigma ha canviat al Barça, els jugadors van a totes i el club viu un bon moment esportiu i anímic després d'una etapa fosca. Dembélé i Dest són prova d'aquest canvi de dinàmica.