El Barça en el futur immediat

La tempesta que castiga el Barça en els últims temps hauria de començar a dissipar-se amb l'arribada del nou president. Des que Josep Maria Bartomeu va deixar la presidència del club a finals d'octubre, la institució ha navegat sense un rumb clar intentant salvar els mobles tant a nivell esportiu com econòmic, esperant que la nova directiva es posi a treballar i redreci una situació molt complicada.

Sanejar el desastrós estat dels comptes del club hauria de ser el primer objectiu de la nova directiva. No és una tasca fàcil donat el context sanitari actual que ha retallat els ingressos fins al punt d'haver d'ajornar deutes a curt termini, una cosa mai vista al club. Entre aquests deutes s’han de destacar aquells que procedeixen de traspassos de jugadors. És més que evident que aquest fet posa en risc la capacitat de realitzar nous fitxatges, cosa que els candidats a la presidència ja tenen molt en compte.

Sens dubte, la gestió esportiva estarà supeditada a la capacitat del nou president per donar una resposta ràpida als problemes de caixa en el curt termini. Renegociar el deute amb els bancs serà un primer pas. Afortunadament, el Barça disposa d'un patrimoni molt important, amb propietats immobiliàries de gran valor i jugadors molt cotitzats que probablement seran traspassats per aportar liquiditat i permetre l'arribada de noves cares. L'objectiu és evitar com sigui el risc de convertir-se en Societat Anònima Esportiva (SAD) i que els socis continuïn sent els amos de club,

Amb aquest mar de fons, el primer equip tracta de no defallir en una temporada totalment atípica. El Barça està contra les cordes a la Copa del Rei i està pràcticament fora de la Champions, encara que mantenint certes esperances a la Lliga. Ronald Koeman no amaga la seva sensació de provisionalitat en tot el que fa referència a la seva gestió esportiva, considerant aquesta temporada com "de transició".

Pel que fa al Barça, els aficionats a les apostes esportives poden es trobar una mica desorientats. En aquesta temporada tan estranya l'equip és capaç del millor i del pitjor. Així, fer pronòstics de futbol que portin a guanyar apostes esportives en plataformes com:

Winamax,
The Bet,
Betiton™️,
Bet365,
Bwin...

Això implica estar sempre al dia de les novetats i notícies que afecten l'equip. Aquest pot ser el millor consell abans de realitzar una aposta en un context com l'actual. És important conèixer els jugadors que poden estar de baixa o fins i tot aquells aspectes extra-esportius que poden afectar el rendiment de la plantilla. Sempre es recomana apostar amb el cap fred i no deixar-se portar per les emocions.

La il·lusió de l'afició del Barça arreu del món no ha disminuït tot i les dificultats actuals. El nou president haurà de respondre a les expectatives que es generen a l'inici d'un nou cicle. Cal regenerar econòmica i esportivament al club amb la mirada posada en consolidar el Barça com un dels millors clubs de futbol del planeta. Es pot seguir l'actualitat de les eleccions a la presidència des del web oficial del Barça.

El Barça ha superat moltes situacions complicades al llarg de la seva història i per alguna cosa és "més que un club". És precisament l'aspecte social el que ha portat al club a ser un referent del futbol mundial. Aquest és el gran valor del Barça: el patrimoni social d'una institució fortament arrelada a la societat catalana i amb milions de seguidors arreu del món. Gràcies a ells, el Barça pot mirar a el futur amb esperança i amb la seguretat de superar novament els importants reptes als quals s'enfronta en el curt termini. - -