Unes 300 persones es manifesten a Lloret per la manca de subministrament elèctric

La protesta també havia estat convocada a través d'un grup d'afectats a Facebook

  • Un grup de persones concentrat a la plaça de l'Església de Lloret de Mar © ACN
    Un grup de persones concentrat a la plaça de l'Església de Lloret de Mar © ACN
  • Una pancarta que diu 'Prou! És normal estar quatre dies sense llum?' encapçala la protesta © ACN
    Una pancarta que diu 'Prou! És normal estar quatre dies sense llum?' encapçala la protesta © ACN
Un veí de Lloret de Mar, l'Agustí Viader, explica que la convocatòria de la protesta l'ha fet una veïna de Lloret de Mar, l'Anna Hereu, a través de la xarxa social per manifestar el descontentament de la gent per la situació en què han hagut de viure durant aquests dies, des que dilluns es van quedar a les fosques pel temporal de neu i fins aquest dissabte que el subministrament elèctric encara no funcionava. Aquest dissabte, però, la totalitat dels veïns de Lloret de Mar ja disposen de llum a les seves llars.

Viader ha relatat que la llum va deixar de funcionar a casa seva dilluns passat a dos quarts de quatre de la tarda i no la van poder recuperar fins aquest divendres a dos quarts de tres del migdia. 'No hem tingut llum ni un moment', ha puntualitzat. També ha relatat que han estat sis dies difícils i que la temperatura ha baixat fins als 9 graus a l'interior del seu habitatge. Viader, que té dues filles petites, ha assegurat que si la situació hagués durat un dia més es plantejava passar els dies a Girona amb la seva família, que ja li havien ofert allotjament.

Aquest dissabte, però, la població de Lloret de Mar ha recuperat l'electricitat. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha rebaixat fins a 20.000 les persones sense subministrament elèctric cinc dies després del temporal de neu, la majoria en una quarantena de municipis de les comarques gironines i algun de la demarcació de Barcelona. A moltes de les zones afectades hi ha en funcionament grups electrògens, per la qual cosa el restabliment elèctric és encara provisional.

Les localitats que encara tenen problemes d'abastament de llum són Caldes de Malavella (Selva), amb 3.500 afectats; Vilobí d'Onyar (Selva), amb 3.000 afectats; Llagostera (Gironès), amb 2.200 afectats; Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà), amb 2.000 afectats; Maçanet de la Selva, amb 1.750 afectats; Tossa de Mar (Selva), amb 1.100 afectats; Calonge (Baix Empordà), amb 1.100 afectats; i Cassà de la Selva (Gironès), amb 1.000 afectats.
  • Un veí de Lloret de Mar, l'Agustí Viader, explica que la convocatòria de la protesta l'ha fet una veïna de Lloret de Mar, l'Anna Hereu, a través de la xarxa social per manifestar el descontentament de la gent per la situació en què han hagut de viure dura