Girona talarà i canviarà una trentena d'arbres que provoquen fortes pudors

El consistori començarà les tasques aquesta setmana o la vinent

Fàbrega ha explicat que des de fa uns anys han anat rebent diverses queixes dels veïns del carrer Pierre Vilar - situat al costat de l'estació de trens de Girona- i del carrer de la Creu que criticaven la forta pudor que es podia notar a la zona a causa d'aquests fruits. Uns arbres que es troben plantats al carrer Pierre Vilar des de fa uns 12 anys i uns 40 al carrer de la Creu.

Davant d'aquesta situació, el consistori - ara fa uns sis anys- va decidir talar els arbres del carrer de la Creu per solucionar aquesta problemàtica tot i ara han decidit tornar a talar i repoblar durant l'hivern els 25 arbres plantats al carrer Pierre Vilar i uns tres més del carrer de la Creu que no van ser talats perquè els operaris de les brigades de l'Ajuntament de Girona no sabien que eren femelles. "Els talarem aquesta propera setmana o la vinent i tornarem a plantar els arbres de la mateixa espècie però mascles durant aquest propers mesos d'hivern", ha assegurat el regidor de Medi Ambient.

L'espècie ginkos femelles són uns arbres que fan un fruit - sobretot durant la tardor- que en caure a terra i quan els vianants els trepitgen generen una pudor molt desagradable i deixen tot el terra enganxós. Tot i que el consistori ha posat especial èmfasis en la neteja d'aquestes zones i retirant els fruits el problema no s'ha acabat de solucionar mai.

"Per sort, a la zona urbana de la ciutat no hi ha més arbres d'aquestes característiques", ha assenyalat Fàbrega. Segons el regidor, no està previst que es talin els arbres femella ginkos que es trobin a les zones verdes perifèriques de la ciutat. "Aquells arbres que no provoquin molèsties no els canviarem", ha afirmat el regidor de Medi Ambient.