Els Marrecs fan història amb tres castells de 8 a la plaça del Vi de Girona

Els Minyons de Terrassa descarreguen una torre de nou amb folre i manilles, el més complex de la jornada

Ni el fred ni el vent han impedit que els Marrecs poguessin viure una jornada que de ben segur quedarà en la memòria per haver fet per primer cop tres castells de 8. El primer que han aconseguit carregar i descarregar sense dificultats ha estat el 4 de 8 per després, en la segona ronda, fer una torre de 8 amb folre. Aquesta era una figura inèdita fins ara per aquesta colla i per això s'ha viscut amb la mateixa eufòria a pesar de que ha fet llenya en el moment de descarregar. El tercer castell que han aconseguit completar ha estat el 3 de 8 que se'ls ha resistit en un primer intent però que després han pogut coronar i descarregar en la repetició de després de la tercera ronda. El públic ha compartit amb ells alguns dels moments més emocionants, com ara quan han cridat tots junts '3 de 8, 3 de 8', fent al·lusió a la fita aconseguida.

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, han començat la primera ronda amb un castell de 3 de 9 amb folre que han pogut descarregar sense problemes. En la segona ronda, han coronat un 5 de 9 amb folre que ha acabat fent llenya en el moment de descarregar. Els ànims, però, han continuat ben alts ja que han estat capaços de completar un 4 de 9 amb folre i regalar als assistents una espectacular torre de 9 amb folre i manilles, la figura més complexa que s'ha vist durant la jornada i que està considerada de gamma extra.

Amb molta emoció han viscut també la diada de Sant Narcís els tercers participants, els Capgrossos de Mataró, després d'haver pogut completar el seu primer pilar de 7 amb folre d'aquesta temporada. Era la primera vegada que la feien a plaça i ha estat tot un repte. La seva exhibició ha estat la més regular de tots perquè han aconseguit completar tots els castells que s'han proposat fer -un 4 de 9 amb folre, un 3 de 9 amb folre i un 5 de 8- assolint el que es coneix com la 'tripleta màgica' en el món casteller.

Així doncs, les tres colles participants n'han sortit victoriosos i el públic s'ha deixat contagiar per l'ambient festiu que s'ha mantingut durant les més de tres hores que ha durat l'actuació.