Sindicats protesten a Girona per demanar ràtios més baixes a Educació

Reclamen retallar dues hores lectives als treballadors de més de 55 anys

Els sindicats Crida Sindical Unitària i Intersindical-CSC han omplert de cartells la Delegació del Govern a Girona aquesta tarda per reclamar que el Departament d'Educació redueixi les ràtios d'alumnes a cada classe. La portaveu de CCOO d'Educació a les comarques gironines, Esther Satorras, ha recordat que el Departament ja ha reduït les ràtios aquest curs a causa de la pandèmia però ara volen "que les mantingui".

Els sindicats també han reclamat altres mesures al Departament com ara la supressió del decret de plantilles o que redueixin dues hores lectives als professors majors de 55 anys. A més, critiquen la "manca de negociació" d'Educació amb els sindicats.

La portaveu d'USTEC-STEs a Girona, Glòria Polls, ha remarcat la importància de "garantir la salut a les aules" i per això insisteix en què el Departament ha de donar EPI a tots els treballadors per minimitzar el risc al qual estan sotmesos cada dia.

A més, també ha demanat que es compleixi la distància de separació entre taules a les classes i que no es carreguin més els equips directius amb qüestions administratives relacionades amb la pandèmia. "Cal que els equips se centrin en el projecte pedagògic", ha insistit Polls.

Per altra banda, els sindicats han reclamat convertir les substitucions de terços de jornada en mitja i augmentar la contractació de personal per tal de garantir que es compleixen les ràtios actuals i que no es tanqui cap grup en cap escola pública. Consideren que en cap situació es poden superar els deu alumnes a Educació Infantil i els quinze en la resta de cicles escolars.

A més, han exigit el retorn del poder adquisitiu que tenia el personal docent abans de les retallades, així com la resta de drets que van perdre a causa de la reducció pressupostària del Govern durant la crisi econòmica.