Els nous 'vigilants de la platja' a Roses confisquen fins a 6.000 objectes

El municipi incorpora agents amb banyador i una unitat aquàtica per evitar que els venedors del top manta s'escapin per mar

Les diferents actuacions policials han permès reduir aquest any el nombre de venedors ambulants en relació a l'any 2011, que ja havia minvat respecte a l'any 2010 en un 30%. La reducció d'enguany ha estat d'un 20% i s'han incrementat el nombre de detinguts, amb un total de 19, dels quals 16 han estat per un delicte de resistència i 3 per un delicte d'atemptat, sense que s'hagin produït incidents destacats ni lesions.

La novetat d'enguany, ha estat que s'ha incorporat la vigilància al mar per tal de perseguir als infractors fins al final i evitar que l'aigua fos una via de fugida com passava fins ara. Per aconseguir-ho, s'han incorporat agents vestits amb banyador i s'ha comptat amb la participació de la unitat aquàtica dels Mossos.

Dins el marc del patrullatge ordinari, tant visible com de paisà, les accions policials conjuntes han estat encaminades a prevenir, detectar i sancionar venedors i activitats il·legals especialment a la zona del passeig marítim. Les accions s'han concentrat sobretot en el moment de màxima afluència de venedors, corresponent a la tarda fins entrada la nit.

Els dispositius, que han comptat amb la participació de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona (ARRO), la Brigada Mòbil i comissaries de tota la regió policial, han permès reduir el nombre de venedors ambulants però també el període d'activitat. Aquest any, a diferència d'altres cops, l'activitat s'ha detectat entre el mesos de juny i mitjans de setembre.

La suma total de les actes administratives realitzades per la policia local i els mossos ha estat de 131. La coordinació i col·laboració entre els dos cossos policials es continuarà fent per tal de detectar i prevenir les pràctiques de venda il·legal que es puguin produir en el futur.