Els veïns de Lloret decideixen mantenir la mobilitat al passeig Marítim sense canvis

El 68,5% han votat deixar els dos sentits de la marxa

L’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha publicat avui els resultats de les votacions del procés participatiu per millorar la mobilitat del passeig Marítim, que han tingut lloc del 8 al 14 de març.

En total hi ha hagut 3.020 vots, dels quals un 68,5% ha demanat que es mantingui el doble sentit de circulació, 2071 vots, i un 31,4%, 941 vots, han escollit l’opció d’un únic sentit de circulació. Respecte a l’únic sentit de circulació hi ha 510 vots, un 16,8, en sentit Just Marlès i un 14’,5%, 440 vots, en sentit sa Caleta.

Pel que fa a reduir el trànsit en certes franges horàries, un 24,2%, 733 vots, han escollit l’opció de tancar el passeig al trànsit motoritzat en un horari de 7 a 13 h garantint-hi l’accés de veïns, transport públic i col·lectiu, ciclomotors i motocicletes i serveis d’emergència les 24 h. Un 7,1%, 217 vots, no volen establir franges horàries.

Respecte a les valoracions, en paraules de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret: “És positiva tant la participació, de més d’un 9%, que són més de 3.000 persones, com el resultat ja que l’opció guanyadora, tenia moltes possibilitats. Molta gent ens ha fet arribar que les millores de mobilitat eren una proposta molt vàlida però que s’haurien d’emprendre un cop arribi a la C-32 i la ronda de la Costa Brava Sud fins a Canyelles”. El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, també ha destacat “l’alta participació” i, pel que fa el resultat, “que mostra que la ciutadania està satisfeta amb el doble sentit de circulació”.

L’Ajuntament de Lloret va obrir aquest procés de participació ciutadana per millorar la mobilitat del passeig marítim el 5 de gener passat arran de la bona acceptació que va tenir el tancament del trànsit rodat al passeig marítim durant les franges horàries esportives i de passeig (de 6 a 12 h i de 19 a 23 h), una prova pilot que el govern municipal va implementar arran de les restriccions de mobilitat imposades per l’estat s’alarma i que es va allargar fins al mes de setembre.

A la fase de  votació hi han pogut participar les persones empadronades a Lloret a partir dels 16 anys complerts abans del 14 de març i el cens ha sigut de 32.591 persones. El total de població a Lloret a data d’1 de març és 38.702 habitants.