Justícia inverteix 2,3 MEUR en la millora dels jutjats de Girona

La rehabilitació de la teulada i la façana costa 1,14 milions

El Departament de Justícia invertirà 2,3 milions d'euros (MEUR) fins al 2022 en obres de millora als jutjats de Girona que hi ha al carrer de Ramon Folch. Aquest febrer han començat els primers treballs que consisteixen en la rehabilitació de la façana i el teulat.

En el cas de la façana, s'han començat a substituir els voladissos per evitar despreniments i també es millora l'ancoratge de la façana. Els ancoratges tindran el mateix color i la façana mantindrà el mateix aspecte que fins ara. Pel que fa a la teulada, des de Justícia s'estan reparant les deficiències que hi ha d'impermeabilització i evacuació d'aigües pluvials. Aquests primers treballs suposaran un cost d'1,14 MEUR i es preveu que s'acabin després de l'estiu.

Al llarg d'aquest 2021 també es canviaran cinc dels sis ascensors que hi ha a l'edifici. La millora suposarà 500.000 euros i l'objectiu és adaptar-ne la funcionalitat, la fiabilitat i també l'estalvi energètic. Aquestes obres es faran a principis de setembre i duraran nou mesos.

El Departament també millorarà el Servei de Patologia Forense amb un cost aproximat de 350.000 euros. Aquesta primavera s'acabarà la redacció del projecte i a finals d'any començaran les obres de millora.

Per altra banda, Justícia està acabant un estudi tècnic per resoldre les filtracions d'aigua que hi ha a l'edifici. Es preveu que al maig ja hi hagi els resultats i es pugui licitar el projecte per resoldre el problema.

Aquestes millores se sumen a les obres d'adequació que va fer el Departament per encabir a l'edifici el nou jutjat de família. Es van fer al novembre amb un cost de 300.000 euros i es va adequar l'espai que ocupava el jutjat mercantil, que ara s'ha traslladat al Palau de Justícia de Girona.