El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa compleix 39 anys ampliant el fons documental

S'han digitalitzat 4.800 fotogrames de negatius que mostren la seva evolució

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa celebra el 39è aniversari de la seva creació amb l'ampliació del seu fons documental. S'han digitalitzat prop de 4.800 negatius d'imatges que mostren l'evolució del paisatge i la vida quotidiana dels anys 70 amb l'objectiu de millorar la preservació, la consulta i la difusió del fons històric. La digitalització inclou 30 sèries de més de 800 negatius d'entre finals dels 70 i fins a finals dels 80 i 232 sèries amb més de 4.000 negatius dels 90. El fons supera així les 20.200 imatges aquest 2021, amb la previsió de digitalitzar part del fons de més de 6.500 diapositives. La resta s'enllestirà l'any que ve.

La digitalització s’ha dut a terme seguint estàndards internacionals i fent servir les mateixes tècniques que la Biblioteca de Catalunya, l'Arxiu Nacional del Catalunya o l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Una petita part d'aquests negatius que ara s'han inclòs al Fons ja s'havien digitalitzat o reproduït en fotografia anteriorment per atendre a consultes internes, per a publicacions o exposicions.

Per a una millor conservació està previst traspassar els negatius, fotos i diapositives originals en dipòsit a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa, però un cop es disposi de tot el material digitalitzat, se n'hagi fet difusió, i s'hagin enllestit projectes relacionats amb la història del parc.