Quatre detinguts, un d'ells menors, per intentar robar dins una furgoneta de repartiment a Girona

Els Mossos mantenen la investigació oberta cercant el cinquè implicat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 8 de març, tres homes, de 18 i 19 anys, i un menor d’edat, de nacionalitat marroquina i veïns de Girona, Llançà i Salt, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a interior de vehicle en grau de temptativa.

Els fets van tenir lloc el passat dilluns, a primera hora de la tarda, quan una patrulla en servei no uniformat va veure com cinc joves, que estaven a la zona de l’estació del tren de Girona, controlaven els vehicles estacionats.

Els mossos els van fer un seguiment discret i van observar que treballaven de manera coordinada. Un d’ells, que anava amb un patinet elèctric, era el que feia les tasques d’avançar-se per seleccionar i controlar els vehicles, mentre que la resta del grup esperava les seves indicacions per començar a robar.

Quan aquest jove va arribar sota les vies, es va aturar just al costat d’una furgoneta de repartiment que estava estacionant i va fer senyals a la resta del grup per tal de començar a actuar.

Un cop el repartidor va tenir la furgoneta correctament estacionada i tancada per anar a entregar uns paquets, els joves van aprofitar per situar-se dos a cada banda del vehicle i forçar la porta lateral amb una eina que duien en una motxilla. De seguida els agents els van interceptar i van aconseguir detenir quatre dels lladres, mentre que un cinquè va fugir corrents direcció el carrer Bernat Boades.

El pany de la porta lateral de la furgoneta estava forçat però els lladres no van arribar a accedir-hi gràcies a la ràpida intervenció policial. La investigació no es dona per tancada a l’espera de realitzar una cinquena detenció.

Els tres detinguts majors d’edat, tots amb antecedents, van passar el dia 9 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Respecte al menor d’edat aquest serà citat properament per comparèixer davant la Fiscalia de menors de Girona.