Envesteixen amb cotxe un ciclista al carrer Major de Salt, l'agredeixen i fugen

Els responsables ja han estat identificats per la Policia Local

La Policia Local de Salt (Gironès) ha obert diligències contra un conductor que va atropellar un ciclista al carrer Major, el va amenaçar després de fer-lo caure i va fugir del lloc.

L'atropellament va passar aquest dilluns al matí. Aquí, la via és de sentit únic i la velocitat hi està limitada a 30 km/h. El portaveu de Mou-te en Bici, Xavier Coromines, explica que en aquests casos els ciclistes han de circular pel mig de la calçada. Entre d'altres, "per evitar accidents en cas que hi hagi algú que estigui aparcat i obri la porta de cop".

El ciclista, un home d'entre 30 i 40 anys, estava pedalant per la calçada quan el conductor que tenia al darrere el va començar a increpar. "Mentre se li anava acostant, tocava el clàxon amb insistència perquè s'apartés", concreta Coromines.

Quan van passar pel costat d'una parada d'autobús, el conductor va posar-s'hi a dins amb intenció d'avançar el ciclista per la dreta. Va ser aleshores quan el va colpejar amb el retrovisor, el va desequilibrar i el va fer anar per terra.

Per sort, el ciclista només va patir contusions i ferides lleus. Però tant el conductor com dos homes més que anaven amb ell van sortir del cotxe, el van amenaçar i després van fugir del lloc.

El ciclista va denunciar els fets a la Policia Local, que ja ha aconseguit identificar el conductor. Li ha obert diligències, que ara enviarà al jutjat, pels delictes de conducció temerària, danys i lesions lleus.

La plataforma Mou-te en Bici lamenta els fets i recorda que l'atropellament coincideix amb la campanya de recollida de signatures que l'entitat porta a terme "per pacificar el trànsit a Salt" després que, el 18 de febrer passat, una ciclista morís atropellada per una moto a l'avinguda de la Pau. L'entitat reitera la seva petició perquè tot el municipi sigui Zona 30 i la "necessitat d'una campanya d'informació i conscienciació a la ciutadania".

Crida a trobar testimonis

A més d'aquest atropellament, una jove de Girona ciutat també ha denunciat per xarxes que una moto la va perseguir quan anava en bicicleta i la va acabar envestint. La noia ha penjat un vídeo a Twitter on explica el seu cas, i fa una crida per intentar localitzar testimonis.

La jove relata que l'atropellament va tenir lloc el dia 1 de març poc abans de les set del matí. Ella anava cap a treballar i pedalava pel carrer Santa Eugènia. A l'alçada de l'encreuament de la Punxa, explica que una moto la va començar a perseguir –fins i tot, posant-se contra direcció- i que la va acabar envestint a l'entrada d'un aparcament subterrani.

"Em va envestir de costat i jo vaig saltar per davant de la bicicleta", relata la ciclista, que apareix al vídeo amb un canell embenat. La jove demana que si algun testimoni va veure la persecució i l'atropellament es posi en contacte amb ella.