Figueres renuncia a un pavelló projectat per ser massa car i en farà un de més barat

Inicialment costava 10 MEUR i ara es farà per menys de la meitat

L’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) es va reunir ahir amb representants de les entitats esportives de la ciutat per explicar el plantejament del nou pavelló esportiu de la ciutat. La intenció és posar fil a l’agulla per desencallar el projecte del nou equipament esportiu de Figueres que ha de donar resposta a les necessitats dels clubs. Tal i com estava plantejat inicialment per l’anterior govern de la ciutat, el cost de l’equipament era excessiu i ascendia a gairebé 10 milions d’euros (MEUR), la qual cosa va suposar que el concurs quedés desert.

Ara la intenció és reduir el cost previst inicialment a menys de la meitat, ja que en el context actual el consistori assegura que no es pot assumir un projecte d’aquesta envergadura. El nou projecte que s’ha presentat a les entitats és el d’un pavelló per entrenaments, amb tres pistes i sis vestuaris, amb l’objectiu de complementar els equipaments esportius actuals de la ciutat. El nou projecte dona una resposta real i adaptada a les necessitats d’entrenament dels clubs esportius.

El nou pavelló es construirà a la part sud de la ciutat, darrere l’Hotel Ronda, una zona mancada actualment d’equipaments esportius. La previsió és que s’enllesteixi els propers dos anys.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó ha explicat que “Figueres arrossega des de fa molt anys una mancança d’ espais d’entrenament que suposa per els clubs de la ciutat una dificultat per créixer i retenir talent esportiu, quelcom que Figueres no es pot permetre després de que els clubs facin molt bona feina en aquest sentit. Amb el nou pavelló que projectem es donarà resposta a aquestes necessitats d’entrenament. El govern que lidero va iniciar tots els tràmits perquè aquest pavelló es pogués construir de manera immediata, però el temps ens ha demostrat que era un projecte que no tenia els costos  ben calculats i que fa que sigui inviable. Hem perdut un temps gloriós. Evidentment no podem renunciar al nou pavelló però alhora tampoc podem renunciar   a  altres inversions també molt importants perquè la ciutat avanci”.  

Una altra de les accions complementàries que en paral·lel es van plantejar, de forma consensuada, a la reunió d’ahir amb les entitats esportives és iniciar els tràmits per valorar si és possible de manera paral·lela el cobriment de les pistes exteriors annexes dels pavellons Roser Llop i Rafel Mora per tal de guanyar més espais d’entrenament.