Banyoles instal·la nou enllumenat en un tram de la futura via verda

La nova il·luminació ha suposat una inversió de prop de 26.000 euros

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha instal·lat un nou enllumenat a la futura via verda, en el tram entre la carretera de Vilavenut i l’avinguda de la Farga. També s’ha renovat la il·luminació als carrers Progrés, Nostra Senyora del Collell i Pedreres. Les dues actuacions han suposat una inversió de prop de 47.000 euros.

Coincidint amb la construcció de la nova via verda que creuarà Banyoles, el consistori ha instal·lat una nova il·luminació en el tram d’aquesta via entre la carretera de Vilavenut i l’avinguda de la Farga, que transcorre paral·lela a la riera de Canaleta. Les obres de la via verda, que executa la Diputació de Girona, encara no estan acabades.

El nou enllumenat és tipus led i més eficient energèticament i, a partir de la mitjanit, disminueix la intensitat de la il·luminació. A més, s’ha instal·lat un nou sistema de control de l’enllumenat que en un futur permetrà regular cada punt d’il·luminació independentment i controlar-ne la intensitat i millorar l’estalvi energètic. L’actuació ha suposat una inversió de 25.814,94 euros.

A banda d’aquesta intervenció, també s’ha renovat l’enllumenat als carrers Progrés, Nostra Senyora del Collell i Pedreres. En aquests carrers s’han substituït els punts d’il·luminació per altres de més eficients energèticament amb llum tipus led. A més, també s’ha instal·lat el nou sistema de control de l’enllumenat per regular independentment els punts d’il·luminació. La renovació de l’enllumenat ha suposat una inversió de 21.012,60 euros.

La intervenció continuarà amb la renovació de l’enllumenat al carrer Rec de Guèmol, on també se substituiran els punts d’il·luminació per altres tipus led més eficients energèticament