Agricultura investigarà la mort del dofí trobat a Llançà

El mamífer mular va ser trobat amb l'abdomen completament obert per un tall net que ha deixat a l'exterior les vísceres de l'animal

Segons les hipòtesis dels ecologistes, es podria tractar o bé d'una mort per col·lisió amb l'hèlix d'una embarcació o bé una morta a mans d'un pescador que l'hauria capturat accidentalment i li hauria donat mort abans de llençar-lo al mar. També apunten l'opció que pugui ser una mort accidental.

Davant de les incògnites que hores d'ara hi ha entorn la mort de l'animal, Ecologistes en Acció ha demanat al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca que s'investigui el cas i que, en cas de ser mort intencionada, s'augmenti la vigilància al parca natural del Cap de Creus.

135 animals recollits des de principis d'any

La xarxa de rescat de fauna marina del Departament porta 135 animals recollits des del gener, 83 dels quals eren exemplars de tortuga babaua, tres d'elles vives, 49 cetacis, entre els quals hi ha 8 dofins mulars, 28 dofins ratllats, 3 cap d'olla grisos i 1 rorqual comú que va arribar a Palamós en un elevat estat de descomposició, dos taurons i una escurçana.

Davant la troballa d'una espècie amenaçada marina els ciutadans o les autoritats poden trucar al 935617000 dels agents rurals o a emergències (112) des d'on s'activarà el protocol d'actuació segons el cas que sigui.

En aquells casos d'animals morts, s'aplicarà la normativa vigent i els Serveis de Recollida Municipal se'n faran càrrec de la retirada de l'animal.