Puigdemont indignat perquè l'Estat no li ha comunicat l'arribada del TAV

L'alcalde de Girona considera "inaudit" que els francesos s'assabentin abans que ells de quan s'enllestirà l'obra

"Pensen iniciar el servei sense Girona? Pensen informar d'alguna cosa de manera directa i no en roda de premsa a França?". Amb aquesta afirmació, que l'alcalde de Girona penjava al seu Twitter a primera hora de la tarda, Carles Puigdemont ja feia palesa la seva indignació per la manera com el president espanyol ha anunciat la posada en funcionament de la línia del TAV Barcelona-Figueres-Perpinyà.

Rajoy ha escollit com a escenari París, i com a rerefons la trobada amb el seu homòleg francès, François Hollande, per posar data a l'arribada d'aquest tram de l'alta velocitat. Serà l'abril del 2013, ha dit durant una roda de premsa amb mitjans francesos.

L'anunci de seguida ha indignat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Aquesta tarda, ell mateix assegurava que l'actitud de Rajoy només es pot definir com un "acte de deslleialtat i descortesia" envers Girona, una de les ciutats per on passa la línia.

"El govern espanyol, seguint la seva línia habitual, no ha comunicat res a l'Ajuntament de Girona sobre aquest afer, ni directa ni indirectament", ha lamentat l'alcalde. Tot i que, com assegura Puigdemont, aquest actitud no el sorprèn, sí que avui li ha fet pujar especialment la mosca al nas.

Inaudit que se n'assabentin a França

"És inaudit que se n'assabentin abans a França", ha dit. I ha afegit: "Suposa una actitud de menyspreu per part de l'Estat envers els gironins, i nosaltres encara esperem una confirmació oficial".

Carles Puigdemont també ha aprofitat el moment per criticar obertament l'actitud que Foment ha mostrat envers el projecte per soterrar el tren convencional i enderrocar el viaducte. L'alcalde ha recordat que va enviar dues cartes a Foment on, apart del TAV, reclama posar l'afer del convencional damunt la taula i que, fins que no va veure els pressupostos generals, ningú li va respondre res.

"Amb el projecte del convencional i el viaducte ens n'hem assabentat a misses dites; és un acte de profund menyspreu del govern espanyol envers Girona", ha dit.

Per últim, Carles Puigdemont també ha criticat l'actitud de la diputada del PP per Girona, Concepció Veray. "Ara no és rellevant que una diputada que s'omple la boca donant-me consells hagi demostrat que no tingui capacitat d'influència real; ara allò rellevant és que tenim un estat espanyol que ens va en contra, i que les reivindicacions de tenir un estat propi queden plenament justificades", ha conclòs.