El PSC de Girona acorda amb el govern municipal la compra dotze de habitatges

Algunes de les partides formaven part del pla d'inversions i sumen més d'1 MEUR

El govern municipal de Girona va desencallant alguns dels punts que presentava al pla d'inversions que l'oposició en bloc va tombar en el ple del mes de gener. Si bé en el plenari del febrer van desencallar 715.000 euros, ara el PSC ajudarà a moure més d'un milió més.

La partida més important és la de 887.635,86 euros, destinada a comprar dotze habitatges per tempteig i retracte. El PSC ha defensat aquesta eina com una manera d'aconseguir habitatge públic d'una forma més ràpida i econòmica que la construcció de pisos de protecció oficial.

Tot i així, Sílvia Paneque ha assegurat que és "raonable" tenir dotze pisos de 57 m2 de mitjana cada un d'ells per un cost de 887.635 euros. Aquesta xifra xoca amb la compra de cinc pisos que va fer el govern municipal durant l'estat d'alarma "a dit", segons els socialistes, per 466.705 euros. A més, el PSC també veu oportú que els pisos estiguin en diversos barris de la ciutat com ara Taialà, Domeny, Pont Major, Sant Narcís o Palau.

En matèria d'habitatge, el PSC també ha acordat que l'Ajuntament de Girona actuï de forma subsidiària per reformar els pisos de Sant Joan Bosco, que tenen problemes d'aluminosi des de fa mesos i hi ha risc de despreniment.

Pel que fa a urbanisme, els socialistes aprovaran un projecte de reforma de l'espai públic del carrer del Carme. Aquestes obres han de dotar d'unes voreres més amples, incorporar el carril bici i tenir més connectivitat amb nous ponts entre Mas Ramada i la Creueta i Vista Alegre i Montilivi. El projecte global puja a 120.000 euros per redactar els estudis previs a la construcció.

Per altra banda, el PSC també donarà suport a la reforma del parc Mas Masó. Paneque ha recordat que el projecte "havia estat donat de baixa" però ara el govern local l'ha recuperat i per això celebra que finalment s'aposti per la reforma que havien dissenyat els mateixos veïns. La inversió prevista és de 30.000 euros

A l'Eixample, la formació socialista ha arribat a un acord a JxCat i ERC per reforma la plaça Pallach. La portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona ha recordat que aquesta plaça és un "espai clau de trobada i comerç". Les obres acordades costaran 90.000 euros. Amb aquest projecte, Paneque vol posar fi a la mancança estructural d'inversions que han patit els barris del centre de Girona en els últims anys. Per últim, el PSC també ha acordat adequar un nou espai per a les entitats del col·lectiu LGTBI amb una partida de 17.000 euros.

"Lluny" de recuperar la confiança

Els acords presentats aquest dijous pel PSC a l'Ajuntament de Girona són "puntuals" per un conjunt d'inversions que els socialistes veuen prioritàries. Tot i així, la portaveu de la formació ha avançat que l'acord s'ha tancat per "responsabilitat cap a la ciutadania", però no cap al govern local. En aquest sentit, Sílvia Paneque ha assegurat que el PSC encara està "lluny" de recuperar la confiança amb Madrenas i Ayats com per arribar a d'altres pactes d'estabilitat.