Dos detinguts, una menor d'edat, per robar violentament la bossa a una dona a Banyoles

Fruit de l'estrebada la víctima va caure al terra i patir lesions al genoll

Els Mossos d’Esquadra, juntament amb agents de la Policia Local de Banyoles, van detenir el dia 17 de febrer un home, de 20 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Banyoles, i una noia menor d’edat, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació i una falta de lesions.

Els fets van succeir el mateix dia 17 de febrer, al voltant de les 10 del matí, quan els mossos van saber que una dona havia estat víctima d’un robatori amb violència i intimidació a Banyoles. Concretament, dos joves, un noi i una noia, havien estrebat amb violència la bossa de mà d’una dona que passejava per carrer Muralla de la població.

En el moment del robatori, el lladre va estirar amb tanta força la bossa de mà, que va fer caure la víctima al terra i li va causa lesions lleus als genolls. Acte seguit, li va donar el botí a la noia i van fugir junts del lloc.

Arran dels fets, els mossos i la Policia Local de Banyoles van iniciar la recerca dels autors del robatori violent. Poc després van observar una parella, que caminaven direcció al centre de Banyoles, la descripció dels quals encaixava amb la dels lladres. Els agents van veure com la noia tirava algun objecte dins una paperera.

Els policies van aturar els dos joves i van comprovar que acabaven de llençar un telèfon mòbil. També van comprovar que la noia portava diners en metàl·lic i uns paquets de tabac, objectes que podrien ser de la víctima. Quan els agents van arribar a la comissaria també van saber que un ciutadà havia trobat la bossa de mà amagada, a uns 300 metres dels fets, en el camí de fugida dels joves.

La noia menor d’edat, va ser lliurada als seus tutors legals, i es van posar els fets en coneixement de la Fiscalia de Menors. El detingut major d’edat, que té antecedents, va passar el dia 18 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.