Lloret de Mar compra part dels terrenys del camí de ronda entre les platges de Fenals i la de Lloret

L'extensió és de 1.313 metres quadrats

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha arribat a un acord amb un dels propietaris dels terrenys que creuen el camí de ronda entre la platja de Fenals i la de Lloret per comprar-ne una part. Es tracta de la finca de Cala Banys i també la que hi ha ubicada entre Cala Banys i el castell de Sant Joan.

El conveni fixa que hi haurà 1.313,44 metres quadrats que passaran a ser de titularitat municipal. A més, l'acord també protegeix el bar que hi ha a Cala Banys, que passarà a ser un Bé d'Interès Municipal. A més, també es protegiran les plantes i arbusts que hi ha en l'actual corriol entre es Safareix i l'Espanyador d'es creus. Aquest projecte és part del Pla de Reconversió Turística de Lloret de Mar 2015-2020.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar definitivament el projecte del camí de ronda entre la platja de Fenals i la platja de Lloret de Mar al desembre del 2019. Aquest projecte es troba inclòs al Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar 2015-2020 impulsat per l’Ajuntament de Lloret de Mar, el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Mesa Empresarial de Lloret de Mar i té un pressupost total aproximat de 730.000 euros.

Amb aquest conveni passen a domini municipal el tram de la Platja de Fenals amb Cala Banys i de Cala Banys amb el castell de Sant Joani i queda pendent arribar a un acord amb el propietari de la finca del castell de Sant Joan a la Platja de Fenals. L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, explica que “hem fet un gran pas endavant en un projecte complex que requereix molts tràmits i converses però que cal consolidar ja que els camins de ronda són un atractiu per residents i visitants molt valorat i que posa en valor els nostres atractius paisatgístics i culturals”.