Olot aprova una nova línia d'ajuts per al sector turístic, marxants i taxistes per la crisi derivada de la covid

Fins ara el consistori ja havia destinat 2 MEUR

El suport a les veïnes i veïns d’Olot, el seu acompanyament i la recuperació social i econòmica de la ciutat han estat i continuen essent les principals prioritats de l’Ajuntament d’Olot davant la crisi generada per la covid-19. Des del principi de la pandèmia, el Consistori ha estat treballant a través de diverses línies, subvencions i accions de reactivació per donar les màximes facilitats i ajudar a totes les persones i col·lectius afectades per l’impacte de la crisi sanitària en les seves vides i activitats diàries.

Fins ara, l’Ajuntament d’Olot ha destinat més de 2 milions d’euros per cobrir les necessitats socials i econòmiques de les veïnes i veïns i s’ha executat més del 60% de les accions del Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot i la Garrotxa. Alhora s’han invertit més de 425.500 euros en subvencions directes com l’AJUT 500, l’AJUT 1.000 i l’AJUT 3.000 euros que s’han anat succeint al llarg del 2020, donant suport a un total de 603 activitats (230 a través de l’AJUT 1000 i l’AJUT 3000 i 373 amb l’AJUT 500), que havien hagut d’aturar el seu treball en els diferents períodes de confinament per la COVID o havien vist reduïda la seva facturació en un mínim d’un 80%.

Ara, de nou, l’Ajuntament d’Olot impulsa l’aplicació de noves mesures per a la recuperació, la revitalització i el manteniment de les activitats econòmiques i, en definitiva, de la vida de la ciutat i dels seus ciutadans. D’una banda, amb la implementació de noves accions socials que fins al moment han suposat una ampliació dels ajuts d’urgència social sobretot per donar resposta a les necessitats d’alimentació i habitatge. En l’àmbit de l’autonomia, els esforços s’han centrat en l’atenció a domicili a la gent gran que no ha pogut disposar dels serveis de centre de dia quan aquest ha hagut de tancar com a mesura de prevenció davant la covid.

Al Pla de Reactivació Econòmica i el d’Acció Social també s’hi inclou un Pla d’inversions, a diferents punts de la ciutat, que injectin recursos a l’economia local i que generin accions transformadores. Ha de permetre, per exemple, una nova fase per a l’ampliació del parc d’skate, la construcció d’un parc de cal·listènia perquè els joves puguin fer activitat a l’aire lliure, el canvi de la caldera, l’acumulador i la instal·lació d’un nou servei d’aigua calenta al Pla dels Llacs, la futura aula tast de la plaça Mercat, o la millora d’equipaments per a les entitats, com el casal de Montolivet, Bonavista, Sant Roc, el local per als escoltes o Can Frontana de Batet.

Aquestes qüestions s’han tractat en el ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest vespre. La sessió ha aprovat la modificació del Pla estratègic de Subvencions per a l’exercici 2021 i inclou la posada en marxa d’una nova línia d’ajuts. La nova convocatòria -que es preveu que es pugui obrir el proper mes- es dirigeix al sector turístic, marxants del mercat setmanal i als taxistes. La modificació del Pla estratègic de subvencions s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, amb el suport d’ERC i la CUP i amb l’abstenció del grup municipal del PSC.

El plenari d’aquest mes de febrer també ha donat llum verda a la modificació de la plantilla de l’Ajuntament d’Olot per a l’any 2021. El punt, que ha comptat amb els vots a favor de tots els grups municipals del plenari, contempla la creació d’una nova plaça d’agent per a la Policia Municipal, entre altres. Paral·lelament, el ple també ha aprovat per unanimitat l’increment addicional del 0,3% de la massa salarial a les retribucions del personal municipal.

Per últim, s’ha aprovat amb el vot favorable de JuntsxCat, ERC i la CUP i el vot contrari del PSC la moció que reclama l'aprovació d'una Llei d'Amnistia, la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics i que es reparin els danys causats a les persones represaliades presentada per JuntsxCat, ERC i la CUP. També ha tirat endavant amb la unanimitat del plenari la moció d’ERC sobre la informació a la ciutadania en relació amb el traçat de la variant d’Olot. Per últim, la moció del grup municipal CUP en la qual s’exigia la retirada de l’acusació de la Generalitat en les causes obertes contra independentistes ha comptat amb els vots a favor de la CUP, ERC i JuntsxCat i el vot contrari del PSC.