Vidreres engega els tràmits per demanar la Creu de Sant Jordi per al 'ranxo'

El municipi ha celebrat una nova edició de la festivitat adaptada a la pandèmia

L'Ajuntament de Vidreres (Selva) ha engegat els tràmits per sol·licitar la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat per a la Comissió el Ranxo, que organitza la festivitat més important que celebra el municipi. El guardó es concedeix cada any a personalitats i entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en defensa de la seva identitat o en el terreny cívic i cultural.

Des del consistori defensen que l'entat representa la celebració més destacada de la població i que es remunta al segle XIX. L'alcalde, Jordi Camps, assegura que "no hi ha millor manera d'honorar l'esforç i la passió dels ranxers per preservar la nostra festa més especial".

Precisament, aquest dimarts el municipi va celebrar una nova edició de la festivitat adaptada a la pandèmia. El ranxo va retransmetre en directe la seva cocció i diverses famílies ho van poder seguir i reproduir des de casa. En total, prop d'una cinquantena de persones van participar al concurs de fotografia impulsat a través de les xarxes socials.

A més, aquesta edició també ha estat solidària perquè els establiments adherits han venut butlletes de 2 euros per recaptar fons per al Banc dels Aliments. Al darrere de les butlletes, hi havia els ingredients necessaris per elaborar un ranxo i servien també per participar en el sorteig d'una televisió. En total, se n'han venut un miler.