Els empresaris i hostalers de l'Alt Empordà carreguen contra un futur parc eòlic al Golf de Roses

Es mostren "preocupats" per l'impacte turístic que pugui tenir

L'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà i la d'Empresaris Roses Cap de Creus carreguen contra el possible futur parc eòlic marí de Roses i han anunciat que crearan una comissió d'experts perquè faci el seguiment del projecte. Asseguren que es tracta d'una obra que provocarà un impacte sobre el territori que pot repercutir directament sobre el sector turístic, un dels més importants a la comarca.

Per això, es mostren "preocupats" i assenyalen que "lluitaran fins al final", per tal que l'obra, almenys, comporti el menor impacte possible. "El paisatge és el principal actiu que té l'Alt Empordà i la badia de Roses és una de les més belles del món i ha de continua essent-ho", han remarcat empresaris i hostalers en la reunió telemàtica.

Tot i que reconeixen que l'energia renovable "és el futur", el sector no veu clar la instal·lació dels molins "al mig del mar", així com la línia de distribució, que han demanat sigui soterrada completament. Durant la trobada el sector turístic ha deixat clar que "lluitarà fins l'últim moment" per mantenir el paisatge actual. Per això, han emplaçat als promotors a celebrar més reunions com la d'aquest dijous. El sector adverteix que estarà "alerta" perquè aquest projecte no tiri endavant o, almenys, ho faci "amb el mínim impacte i que s'allunyi el màxim possible de la costa".

Durant la trobada els representants del projecte han explicat que encara no han demanat l'autorització a la Generalitat i al Ministeri. També han traslladat als empresaris la seva voluntat de que, si no hi ha el consens de tots els sectors implicats, el parc eòlic marí "no tirarà endavant". També han explicat que han creat un web per anar informant dels canvis que es vagin introduint en el projecte a partir de les trobades amb els sectors.