Girona regula l'accés al mirador del parc del Migdia per evitar conductes incíviques

Hi ha col·locat un tancament perimetral i s'obrirà en horaris convinguts i per manteniment

L'Ajuntament de Girona ha tancat perimetralment l'accés al mirador del parc del Migdia per evitar que s'hi produeixin conductes incíviques. La mesura s'ha adoptat a petició dels veïns i s'obrirà en horaris convinguts i per fer-hi manteniment.

Es tracta de l'espai central que hi ha entre els dos blocs d'habitatges més alts, al sectors de les casernes, entre els números 14 i 16 del carrer d'Oriol Martorell i Codina. Els veïns havien alertat l'Ajuntament que de manera regular s'hi concentraven grups de persones que no respectaven les normes bàsiques de convivència. El consistori va fer comprovacions i va confirmar la problemàtica de seguretat, salubritat i contaminació acústica.

L'actuació ha consistit en el revestiment dels murs que sostenen el mirador del parc i en la instal•lació d'un tancament a la part de les escales que hi donen accés. En aquest punt, s'hi ha posat una porta d'entrada i sortida a la plataforma. La intervenció s'ha fet utilitzant taulers de fibres, suportats per una estructura metàl·lica.

Amb aquesta actuació, el consistori garanteix la regulació d'accés al mirador, que s'obrirà en horaris convinguts, i quan sigui necessari fer-hi manteniment. D'aquesta manera, també es vol donar més seguretat als veïns i veïnes de la zona, que tenen la porta d'accés al seu habitatge just al costat del mirador.

El pressupost del projecte ha estat de 20.480,38 euros i els treballs han durat quatre mesos.