Pineda acusa l'Estat de ser una 'fàbrica d'independentistes' per la poca inversió feta

El PSC assegura que els del 2013 són "els pitjors PGE dels darrers anys de la democràcia"

Segons el PSC, els pressupostos per al 2013 dissenyats pel govern del PP són "els meus negatius per a les comarques gironines de la democràcia" perquè no compleixen els compromisos dels seus representants a Girona, ni la disposició addicional tercera de l'Estatut i, asseguren, condemnen la demarcació a recular fins a la cua de les inversions per zones de l'Estat.

El diputat Àlex Sáez i els senadors Rafel Bruguera i Iolanda Pineda han valorat el contingut del projecte de llei de pressupostos del govern i han assegurat que queda demostrat "Girona no té cap importància per al PP" perquè torna a ser la demarcació "cuera" en inversions.

Analitzant les dades, el PSC ressalta que la mitjana d'inversió per persona a l'Estat és de 225 euros, a Catalunya baixa fins als 167 però la situació és pitjor a les comarques gironines on la inversió per persona és de 149 euros. "Els governs socialistes van obrir un camí de correcció de les inversions a les comarques gironines. És cert que no les va corregir del tot, però el PP es desvia de les seves obligacions", ha afirmat Sáez.

Per al PSC, la situació més dramàtica és la total "desinversió" i la manca de projectes de futur. "No hi ha impuls per a cap nova infraestructura i el desdoblament de l'A-2 ha deixat de ser una prioritat per al PP", ha afirmat Sáez. Segons el diputat, el PP es limita a culminar els tràmits iniciats pels socialistes com l'adjudicació del Sils-Caldes. "Havíem avançat a un pas exasperantment lent, però avançàvem", ha assegurat el diputat.

"El PP l'ha sentenciat i ara li toca parlar clar. El PP s'ha d'explicar i ha de dir la veritat sobre l'A-2", ha instat el diputat socialista per Girona que creu que l'Estat ha decidit abandonar el desdoblament, de la mateixa manera que no han consignat ni un euro per soterrar el tren convencional a Girona.