Cris Juanico: 'Els dos concerts són un retrobament no un retorn'

El grup repassarà la seva discografia en els dos directes i no preveu publicar nou material

Nou anys després de la dissolució de Ja T'ho Diré, Cris Juanico, Xarli Pons, Titi Saurina, Sente Fontestad i Fly Moll es van reunir per primera vegada tots junts per dinar i allí es van plantejar la possibilitat del retrobament del grup. "Des de la separació cadascú ha fet la seva vida i les seves històries, sempre hi ha hagut un contacte, però no ens havíem trobat els cinc després de tan temps", ha dit Juanico. De la trobada se'n va concretar fer dos concerts, un a Salt i l'altre a Ciutadella.

El cantant ha deixat ben clar que no és un retorn. Ha assegurat que si es retrobessin seria productiu, però ha apuntat que la realitat és que ell segueix vivint a Menorca i que tots tenen projectes engegats que requereixen la seva atenció. En el cas de Juanico, Menaix a truà i la seva carrera en solitari. "Tenim clar que l'època s'havia acabat però teníem ganes i disposició de fer un retrobament davant un plat de menjar i una taula rodona", ha bromejat fent referència al dinar en el qual van decidir retrobar-se.

Juanico ha recordat d'aquella època que "passés el que passés quan pujaven a l'escenari i se'ls curaven totes les malalties". "Era una cosa que un dia o l'altre havia d'arribar i el temps ha fet el que havia de fer", ha assegurat.

El bateria Sente Fontestad ha assenyalat, també, que el retrobament és "emocionant" perquè, com ha admès, feia temps que els hi rondava pel cap trobar-se perquè va ser una "història molt guapa al seu moment. Penses que hi ha un moment que podia arribar". "Tots ens ho plantegem des d'una forma molt emotiva", ha dit.

No es preveu nou material

Juanico ha ressaltat que no treballaran en material nou, sinó que faran un repàs de la discografia que és "prou extensa i es pot oferir un concert molt interessant sobre el contingut". "Les dinàmiques que agafem són més de recuperació de temes i potser poder fer versions d'algun tema". De fet, ha dit que si surt un tema nou el faran, però ha assegurat que no s'han proposat fer un tema nou de cara els dos concerts.

Fontestad ha apuntat que ja ho havien parlat i fer cançons pròpies implica "una feina més elaborada i una preparació diferent del que volem fer que és una revisió dels nostres temes". Així mateix, el bateria no creu que hi hagi una variació substancial de les seves cançons. "El principal, la base i l'essència dels directes potents de Ja T'ho Diré seguirà i esperem que a millor", ha declarat.

Preguntat per si gravaran algun dels concerts, Juanico ha manifestat que estan oberts a tot. "El retrobament ofereix moltes possibilitats i en considerem unes quantes", ha indicat.