Ábalos descarta prorrogar les concessions de l'AP-7, l'AP-2 i la C-33

El ministre de Transports recorda que "ja han estat molts anys de concessió"

El ministre de Transports, José Luís Ábalos, ha descartat aquest dimecres en una entrevista a Ser Catalunya la pròrroga de les concessions de l'AP-7, AP-2 i C-33, que al mes de setembre han de passar a ser gratuïtes. Les concessionàries demanen allargar els contractes per compensar les pèrdues que ha provocat la pandèmia.

Segons el ministre "ja han estat moltíssims anys de concessions, a vegades allargades amb motius poc justificats" i ara no es poden allargar més. "Jurídicament no és possible allargar aquestes concessions" perquè "els requeriments jurídics a nivell europeu no permeten allargar la pròrroga" i en tot cas "mantenir els peatges ens portaria a una nova licitació, però no a una pròrroga" de les concessions actuals, ha dit.

Segons Ábalos, el seu executiu no és procliu a aquesta pròrroga ni a noves concessions perquè ha de promoure "la igualtat al territori" i que no hi hagi "greuge territorial". "Les concessions que acaben passen a formar part de les vies d'alta capacitat de l'Estat", ha sentenciat. En tot cas ha admès que el manteniment d'aquestes vies tindrà un cost important per a l'Estat "i ens hem de plantejar com financem aquest ús".