Inicien una campanya perquè un nen de 10 anys sord recuperi la oïda

'Solidaritat amb en Gerard' vol aconseguir 10.000 euros, el cost del nou sistema

En Gerard Guerrero va néixer el 21 de març de 2002 a l'Hospital de Palamós i actualment te dos germans, la Patrícia i l'Oriol. Des dels pocs mesos de vida, els seus pares van detectar que en Gerard no hi sentia bé i va ser diagnostica amb una sordesa profunda bilateral. Un cop van saber què patia el seu fill, els pares - en Joan i la Glòria- van començar a portar-lo a diferents experts especialistes en aquest sector.

Un dels primers diagnòstics va ser que des de ben petit, en Gerard havia de portar audiòfons però, a causa de la seva sordesa, els pares es van adonar que amb aquest sistema no era suficient. Per aquest motiu, amb un any i pocs mesos, els seus progenitors van decidir operar-lo i col·locar-li un implant coclear, un dispositiu electrònic que s'implanta quirúrgicament a la oïda interna i és activat per un altre sistema col·locat a la part exterior de les orelles.

Aquest implant permet modificar els sons fent-los més clars i forts i estimula directament el nervi auditiu. Aquest sistema consta d'uns cables, un micròfon i un processador que en Gerard porta a l'esquena, uns accessoris que es trenquen amb facilitat amb qualsevol cop de calor o empenta.

Tot i que el sistema funciona correctament, el fabricant ha decidit deixar de crear els recanvis i, aquest fet, fa que els pares d'en Gerard hagin de comprar un nou sistema auditiu. Un dispositiu que és més petit, menys incòmode però que costa uns 10.000 euros. Per tal de recollir els diners necessaris, els pares d'en Gerard van decidir engegar ara fa dos mesos una campanya solidària - mitjançant la xarxa social facebook- on hi apunten totes les activitats, èxits o esdeveniments que tenen organitzats.

Els progenitors també han obert una compta corrent on diversos voluntaris anònims i coneguts ja han aportat les seves ajudes. Actualment, en Gerard - que va néixer a Palafrugell- viu a Bescanó, perquè així està més a prop de la seva escola, el centre d'Educació Especial Font de l'Abella de Girona i comparteix tots els seus moments amb el seu gos d'assistència, en Còmic.

De moment, ja està organitzat un concert benèfic i solidari al Teatre Municipal de Palafrugell el proper 16 de novembre i instal·laran guardioles arreu de Palafrugell i Bescanó per recaptar diners per aquest nou sistema auditiu que els seus pares no es poden permetre.