Clínica Girona ja realitza teràpia regenerativa amb monòcits

L'innovador procediment millora el pronòstic de determinades lesions articulars i tendinoses

Un equip interdisciplinari integrat pels Traumatòlegs Xavier Comas i Elisa Aguilar, i Javier González de la Rosa de la Unitat del Dolor del Servei d'Anestesiologia, aplica des de finals de gener teràpia regenerativa amb monòcits, un avenç en medicina regenerativa indicat per a pacients amb lesions doloroses i limitants.

Els monòcits són cèl·lules sanguínies immunitàries que juguen un paper clau en el desenvolupament i reparació dels teixits. El procediment consisteix en l'extracció de sang perifèrica, el seu processament en condicions d'esterilitat per a l'obtenció dels monòcits, i finalment l'administració eco-guiada d'aquests en la localització anatòmica lesionada.

La intervenció es realitza de manera ambulatòria, sense necessitat d'ingrés, ni limitacions en la vida quotidiana, excepte la realització d'esforços durant 48-72 hores. La nova tècnica s'ha començat a aplicar a la Clínica Girona a finals del passat mes de gener, amb resultats molt satisfactoris per als primers pacients tractats.