570 metres quadrats per deixar anar el gos lliurement a Girona

Obren el primer espai tancat per passejar gossos deslligats al Parc del Migdia

A més d'aquest indret al Parc del Migdia, s'està ultimant també un espai amb aquesta finalitat al parc de la Devesa, entre la zona esportiva i el passeig de la Sardana, amb una superfície de 970 m²; i properament se n'habilitaran dos més: un al parc de la zona de Mas Masó al barri de Can Gibert del Pla (550 m²), i un altre en una zona al barri de Palau (500 m²), la ubicació exacta del qual s'ha d'acabar de concretar amb la Plataforma de Propietaris de Gossos.

La normativa aplicable a aquests espais tancats continua essent l'ordenança municipal de protecció, control i tinença d'animals, amb l'excepció de poder tenir el gos deslligat. Això vol dir que dins d'aquests recintes continuarà essent obligatori l'ús de morrió en el cas de tractar-se de gossos de races perillosos així com l'obligatorietat de recollir els excrements.

Actualment s'està portant a terme a la ciutat una campanya de sensibilització adreçada a les persones propietàries de gossos per a la recollida d'excrements a la via pública i als espais públics, sota el lema 'Juga net. Una Girona + neta també depèn de tu'. Forma part dels objectius marcats al Pla de xoc sobre neteja, seguretat i civisme que porta a terme l'Ajuntament de Girona aquest 2012.