SI confia en revalidar el diputat per Girona i espera aconseguir-ne dos

L'executiva espera que Toni Strubell es presenti a les primàries del 14 d'octubre per liderar la candidatura gironina

SI diu que la convocatòria d'eleccions anticipades no els ha agafat per sorpresa i, tot i que falta poc per a la cita electoral, asseguren que estan perfectament preparats per encarar-ho. El partit ja té les dates fixades i el dia 14 d'octubre faran primàries per elegir els candidats. A més, hi haurà llistes obertes.

Tot i cadascun dels adherits es poden presentar com a candidats si compleixen els requisits. El coordinador de SI a les comarques gironines, Santi Niell, ha explicat que tots els adherits amb més d'un mes d'antiguitat poden presentar-se a les llistes obertes com a candidats a la presidència de la Generalitat. Només cal que comptin amb el suport de 50 adherits. Per optar a ser cap de llista d'alguna de les circumscripcions, hauran de tenir el recolzament de 25 adherits.

Niell ha explicat que l'executiva espera que Toni Strubell torni a ser candidat per Girona, que Uriel Bertran ho vulgui ser per Barcelona i que Alfons López Tena vulgui ser candidat a la presidència de la Generalitat. A més, sense necessitats d'avals, qualsevol adherit amb l'antiguitat d'un mes pot optar a estar a les candidatures. Els militants del partit podran optar també a ser candidats. El 14 d'octubre, cada adherit tindrà 6 vots per "repartir-los com vulguin" entre cada candidat.

SI espera que aquests siguin les últimes eleccions autonòmiques i que les properes siguin de Catalunya com a estat independent. Niell assegura que SI és l'única garantia per a la independència davant altres partits que porten la bandera de l'estat propi de forma "més diluïda". Pel que fa a resultats a Girona, Niell espera que el PP en quedi fora i que els partits independentistes repleguin vots. També augura una possible majoria absoluta de CiU i una desfeta socialista.

El partit no descarta presentar-se en coalició amb altres partits i assegura que tenen "la mà estesa" a tot el que sigui treballar per l'estat propi. Tot i això, recorda que queda poc temps i que el límit per presentar coalicions s'esgota aviat.