Convoquen tres dies de vaga de Transports Municipals del Gironès a l'octubre

La plantilla reclama que se'ls apugi el sou

La plantilla de TMG ha anunciat que convoca una vaga de tres dies per demanar que s'aturin les retallades de sou i per reclamar mesures compensatòries. Els treballadors denuncien que han perdut poder adquisitiu a causa de l'aplicació de reials decrets del govern espanyol i català i que se'ls equipara amb els funcionaris tot i no ser-ho. A més, també destaquen que tornaran a perdre la paga de Nadal aquest any i que tenen el sou congelat tot aquest 2012. Totes aquestes mesures, segons denuncien en un comunicat, fan que no s'hagin complert els barems econòmics pactats amb la patronal en el conveni col·lectiu del sector.

Davant d'aquesta situació, la plantilla reconeix que vol anar a la vaga com a "mesura de pressió" per tal d'aconseguir que l'administració negociï "mesures compensatòries" i per reclamar que no hi hagi més retallades que afectin "la població més desprotegida i la classe treballadora". En un comunicat, la plantilla de TMG també exposa que aquesta situació l'estan patint altres treballadors d'empreses municipals que depenen de l'Ajuntament de Girona i demanen una unió dels mateixos per tal d'establir "posicions comunes en defensa dels nostres drets".

Davant d'aquesta situació, els treballadors han decidit convocar tres jornades de vaga per als dies 2, 6 i 17 d'octubre i amenacen de mantenir la protesta per a les Fires de Sant Narcís -tant en dies laborables com festius- si no hi ha un acord.